Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
19. apríla 2024, 15:50
Čas čítania 0:34

Do exotiky bude z Bratislavy lietať stroj, ktorý spájali s technickými problémami. Boeing svoj Dreamliner bráni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť sa voči obvineniam ohradila a tvrdí, že stroju plne dôveruje.

Z bratislavského letiska sa bude už čoskoro lietať do nových exotických destinácií. Problémom však môže byť lietadlo, ktoré bude na trase lietať.

Od 30. októbra 2024 bude na thajský ostrov Phuket a ostrov Maurícius z Bratislavy lietať Boeing 787-9 Dreamliner. Objavili sa však informácie, že stroj môže byť pre viaceré technické nedostatky nebezpečný. Podľa vyjadrení inžiniera Sama Salehpoura sa stroj môže dokonca rozpadnúť počas letu. Problémom sú veľké medzery medzi časťami trupu, informuje NBC News.

Do lietadla by rodinu neposadil

Inžinier dokonca uviedol, že by do stroja svoju rodinu bez vyriešenia technických problémov neposadil. „Tieto tvrdenia o štrukturálnej integrite 787 sú nepresné. Nastolené problémy boli podrobené prísnemu inžinierskemu preskúmaniu pod dohľadom FAA,“ reagoval na tvrdenia Boeing, najväčší svetový výrobca leteckej techniky.

Inžinierove obvinenia z nedostatkov zverejnil aj denník New York Times. Spoločnosť sa však voči obvineniam ohradila a tvrdí, že stroju plne dôveruje.

Domov
Zdieľať
Diskusia