Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
19. apríla 2024, 14:36
Čas čítania 0:28

„Keď nie vláda, tak my.“ Slováci v zbierke na nákup munície pre Ukrajinu vyzbierali už takmer 2 milióny eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do zbierky sa zapojilo viac ako 30-tisíc darcov.

Iniciatíva Mier Ukrajine 16. apríla spustila občiansku zbierku na nákup munície pre Ukrajinu. Za pár dní Slováci vyzbierali už 1 958 765 eur. Do zbierky sa zapojilo už 30 549 darcov. 

Aktivisti tak zbierkou reagujú na iniciatívu českej vlády, ktorá podobnú zbierku iniciovala na medzištátnej úrovni. Do takejto iniciatívy sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín, ale slovenská vláda na čele s Robertom Ficom pomoc odmieta. 

„Sme presvedčení, že postoj vlády nereprezentuje väčšinu občanov. Sme si istí, že my obyvatelia a obyvateľky Slovenska pomôcť chceme a vieme. Ukážme, že naozaj rozumieme tomu, že Ukrajina bojuje aj za nás a má právo sa brániť. Buďme spolu odvážni a poďme jej pomôcť tým, čo potrebuje najviac, a to je munícia,“ uvádzajú organizátori. 

Domov
Zdieľať
Diskusia