Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
19. apríla 2024, 10:30
Čas čítania 0:37

Ceny benzínu stále rastú, zdražela aj nafta. Analytici tvrdia, že sa máme pripraviť na ďalší nárast cien

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôvodom rastu cien je najmä ruská agresia proti Ukrajine a v posledných dňoch aj zvýšené napätie na Blízkom východe.

Ceny benzínu neprestávajú rásť. Suma najpredávanejšieho benzínu Natural 95 stúpla štvrtý týždeň za sebou a liter aktuálne tankujeme v priemere za takmer 1,7 eura. Mierne zdražela aj motorová nafta, informuje Štatistický úrad SR. 

Benzín Natural 95 sa na pumpách predáva po 1,696 eura za liter a je najdrahší od prelomu septembra a októbra. Oproti predchádzajúcemu týždňu cena vzrástla o 1,6 centa, pred rokom stál liter 1,605 eura. Nafta zdražela o 0,6 centa na 1,572 eura, pred rokom bola lacnejšia o približne osem centov. Ceny Naturalu 95 stúpli aj v predchádzajúcom týždni, nafta išla nepatrne dolu.

Analytici tvrdia, že Slovensko sa musí pripraviť na ďalšie zdražovanie. Dôvodom rastu cien je najmä ruská agresia proti Ukrajine a v posledných dňoch aj zvýšené napätie na Blízkom východe. „Trhy sa môžu upokojiť, ak bude odpoveď Izraela na víkendový útok Iráncov iba v obmedzenom rozsahu. V opačnom prípade môžu byť v horizonte týždňov ceny opäť pod tlakom,“ povedal pre Refresher analytik ČSOB Marek Gabríš.

Späť
Zdieľať
Diskusia