Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. apríla 2024, 16:10
Čas čítania 0:36

Slovenská pošta zaviedla novinku. Poteší hlavne tých, ktorých nahnevalo zatváranie prevádzok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pošta Point funguje na 70 miestach po celom Slovensku.

Slovenská pošta spustila pre zákazníkov službu Pošta Point, ktorá zabezpečuje doručovanie balíčkov. Takéto body zaviedla najmä na miestach, kde zrušila kamenné prevádzky, informuje RTVS.

Služba je dostupná na 70 miestach po celom Slovensku, najmä na obecných úradoch. Zákazníci pošty si môžu vyzdvihnúť balík do 30 kilogramov. Zaplatiť zaň môžu vopred alebo na mieste. Takýto typ služby je finančne výhodnejší ako prevádzkovanie kamenných predajní.

V budúcnosti plánujú možnosti Pošta Pointov rozšíriť. „Vrátane podávania listových a balíkových zásielok, vyberania a výplaty poštových poukazov, sociálnych dávok,“ informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi. Doručovacie body by sa mohli nachádzať aj v miestnych obchodoch.

Doručovacie body prevádzkujú na základe spolupráce s partnermi. Tí musia spĺňať niekoľko podmienok. „Základnou požiadavkou je intravilán obce, verejne prístupné miesto, možnosť blízkeho parkovania do 100 metrov pre pohodlnú dostupnosť a minimálna vzdialenosť od iného poštového miesta podľa podmienok Verejného návrhu. Slovenská pošta chce byť dostupná v čo najširšom priestore,“ informujú na webe

pošta
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia