Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
28. marca 2024, 7:45
Čas čítania 0:47

Poslankyňa PS tvrdí, že Taraba klame o odstrele medveďa z Liptovského Mikuláša. Ulovili vraj inú medvedicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zásahový tím údajne neulovil 100-kilogramového samca, ale 67-kilogramovú medvedicu.

Poslankyňa za stranu Progresívne Slovensko Tamara Stohlová zverejnila status, v ktorom žiada presné informácie o údajne odstrelenom medveďovi z Liptovského Mikuláša. Jeho odstrel avizoval minister životného prostredia Tomáš Taraba. 

Stohlová tlmočila podozrenie, že nejde o medveďa, ktorý pred niekoľkými dňami útočil na ľudí v Liptovskom Mikuláši.

Zásahový tím údajne stratil dokumenty z odstrelu medveďa. Z nich má vyplývať, že ulovili 67-kilogramovú medvedicu. „Netreba používať špičkovú biometriu, aby bolo jasné, že takýto odstrel nemôže nijako súvisieť so 100 kg samcom, ktorého hľadali,“ uviedla poslankyňa. 

Medveď nemal žiadne výrazné poznávacie znamenia

Pre kontext uvádza, že k odstrelu medveďa došlo vyše 10 dní od incidentu. Medveď už mohol byť, prirodzene, ďaleko od Liptovského Mikuláša a okolia. Stohlová píše, že samotné zásahové zložky pár dní po incidente nedávali veľkú šancu jeho dolapeniu. Dronom sa ho podľa poslankyne naposledy podarilo zachytiť v nedeľu 24. marca a nemal žiadne výrazné poznávacie znamenia.

19. apríla 2024, 17:00 Čas čítania 5:43 Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor)

Stohlová uvádza, že na verejnosť prenikla informácia, že zásahovému tímu išiel z ministerstva pokyn, aby došlo k odstrelu akéhokoľvek medveďa, ktorý bude podobnej váhy a veku. Preto od ministra žiada objasnenie situácie. Stohlová avizuje, že Taraba má poskytnúť informácie o medveďovi, o tom, ako došlo k jeho identifikácii a čo predchádzalo samotnému odstrelu.

Domov
Zdieľať
Diskusia