Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
9. mája 2024, 17:08
Čas čítania 0:33

Známy čínsky obchod populárny na Slovensku má problém, musí začať dodržiavať prísne pravidlá. Hrozí šírenie ilegálneho tovaru

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V rámci Európskej únie nakupuje na Sheine viac ako 45 miliónov ľudí mesačne.

Čínsky internetový e-shop Shein bude musieť v rámci Európskej únie dodržiavať prísnejšie pravidlá. Cieľom je zvýšiť ochranu zákazníkov a zastaviť šírenie nelegálneho tovaru. Z nových pravidiel budú mať úžitok najmä spotrebitelia.

Internetový obchod dostal označenie VLOP, ktoré podlieha najprísnejším pravidlám podľa aktu o digitálnych službách. Po novom bude musieť „prijať osobitné opatrenia na posilnenie postavenia používateľov online vrátane maloletých osôb a ich ochranu a riadne posúdiť a zmierniť všetky systémové riziká vyplývajúce z ich služieb“.

Okrem iného sa bude musieť zameriavať aj na analýzu systémových rizík, posilniť vnútorné procesy, zdroje, testovanie či dokumentáciu. Európska únia vyžaduje aj zavedenie opatrení na riešenie rizík, ako je kótovanie a predaj falšovaného tovaru, nebezpečných výrobkov a položiek, ktoré porušujú práva duševného vlastníctva.

Len v Európskej únii nakupuje na Sheine viac ako 45 miliónov ľudí mesačne. Prísnejšie pravidlá musí dodržiavať od 17. februára tohto roka. 

shein
Zdroj: Shein
Anketa:
Nakupuješ na Sheine?
Áno
Nie
Áno
29 %
Nie
71 %
Domov
Zdieľať
Diskusia