Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. mája 2024, 18:50
Čas čítania 0:26

Podvodná stránka dôverne kopíruje Packetu. Ak zvolíš nesprávne kroky, jednoducho ti vybielia celý účet

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po kliknutí na stránku má človek pocit, že je na pravej stránke prepravnej spoločnosti.

Polícia upozorňuje na podozrivú stránku, ktorá veľmi verne napodobňuje spoločnosť Packeta. Stránka je podľa policajtov prepracovaná do takmer uveriteľnej podoby. Prezrádza ju však jej adresa. 

Po kliknutí na stránku má človek pocit, že je na pravej stránke prepravnej spoločnosti, ale v skutočnosti ide o phishingový podvod.

Ak človek klikne na ikonku „získajte peniaze“, stránka ho presmeruje na ďalšiu podvodnú stránku. Tá napodobňuje bankovú platobnú bránu, ktorá požaduje zadanie údajov z platobnej karty. Následne podvodníci vybielia daný účet. 

„Ak si nie ste istí, či ide o pravú stránku, pozrite sa do internetového adresára na adresu stránky. Ak máte pocit, že názov je podozrivý, poraďte sa s blízkymi. Neriskujte. Ochráňte svoje peniaze,“ radí polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia