Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. mája 2024, 13:30
Čas čítania 0:40

V Európe sa usádzajú nové druhy exotických pavúkov. Môžu prenášať choroby, mnohé sú jedovaté

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pavúkom sa v Európe darí aj pre otepľovanie.

V Európe hlásia výskyt nových jedovatých pavúkov. Tie môžu prenášať ochorenia a mnohokrát sú aj jedovaté. Vo Veľkej Británii už odborníci vydali varovania, informuje portál The Mirror.

V Británii už vedci našli niekoľko nových druhov exotických pavúkov. Najnovšie ide o malého skákajúceho pavúka Anasaitis milesae. Ide o jedinečný druh, ktorý má svojich príbuzných v Karibiku.

„Ako sa nové exotické druhy šíria, zvyšuje sa tým pravdepodobnosť, že zasiahnu menej bežné pôvodné druhy. Okrem toho, že tieto pavúky súťažia o korisť a životný priestor, môžu so sebou priniesť aj nové parazity a choroby,“ povedala pre The Guardian Helen Smithová z Britskej arachnologickej spoločnosti.

Následkom klimatických zmien a otepľovania Európy už vo Veľkej Británii objavili niekoľko druhov jedovatých pavúkov. Patrí medzi ne aj falošná čierna vdova, ktorej uhryznutie môže spôsobiť vážnu alergickú reakciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia