Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. apríla 2024, 16:19
Čas čítania 0:27

Zastupujúcim predsedom parlamentu mal byť Andrej Danko. Pellegrini vraj až nedávno zmenil svoje rozhodnutie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ondrej Dostál na Facebooku zverejnil dokument, podľa ktorého mal byť zastupujúcim predsedom NR SR Andrej Danko.

Opozičný poslanec Ondrej Dostál informoval o tom, že keby Peter Pellegrini nebol poveril výkonom právomoci predsedu NR SR Petra Žigu, zastupujúcim predsedom NR SR by bol Andrej Danko.

Dostál na Facebooku zverejnil dokument, z ktorého vyplýva, že sa Peter Pellegrini rozhodol v decembri 2023. Takto rozhodnutie určovalo poradie zastupovania predsedu parlamentu v jeho neprítomnosti:

  1. Andrej Danko
  2. Peter Žiga
  3. Ľuboš Blaha
  4. Michal Šimečka

Peter Pellegrini vymenoval Petra Žigu za zastupujúceho predsedu NR SR údajne 6. apríla. Tým svoje rozhodnutie z decembra zrušil. 

„Nebyť zrejme povolebne antedatovaného rozhodnutia Petra Pellegriniho, asi by sa postupovalo podľa tohto rozhodnutia a Andrejovi Dankovi by sa aspoň na pár týždňov splnil jeho sen byť zasa predsedom NR SR. Aspoň zastupujúcim,“ skonštatoval Dostál.

Domov
Zdieľať
Diskusia