Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
24. apríla 2024, 9:04
Čas čítania 0:29

Cyklóna Biruta už dorazila na Slovensko. Dnes nás čaká chladný a daždivý deň, na niektorých miestach bude aj snežiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hranica sneženia je dnes na severe krajiny na úrovni 800 m n. m., no od večera klesne nižšie.

Počasie na našom území od dnešnej polnoci ovplyvňuje cyklóna Biruta, ktorá prináša zrážky. Slovákov čaká upršaná a na niektorých miestach aj zasnežená streda, informuje iMeteo.

Poriadne zaprší

Počas dopoludnia sa zrážkové pole rozšíri z Maďarska nad naše územie a meteorológovia očakávajú na mnohých miestach intenzívny dážď. Zrážky by mali byť podľa najnovších predpovedí plošné a pomerne výrazné. Podľa meteorológov spadne na našom území priemerne od 10 do 20 milimetrov zrážok, ale ojedinele môže spadnúť až okolo 30 milimetrov.

Sneh na severe a na horách

V severozápadnej časti Slovenska môže aj snežiť. Hranica sneženia bude najprv ležať v nadmorskej výške 800 m n. m., no už dnes večer bude klesať na úroveň 500 m n. m. To znamená, že snehové zrážky môžu pokryť širšie územie Slovenska. 

počasie , zrážky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia