Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
20. apríla 2024, 17:34
Čas čítania 0:44

OMV oznámila veľkú akvizíciu čerpacích staníc na Slovensku. Nové pobočky prejdú výraznými zmenami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť OMV tak potvrdí pozíciu stabilnej dvojky na slovenskom trhu.

Spoločnosť OMV na Slovensku prevezme 21 čerpacích staníc Benzinolu s opciou na získanie ďalších 6 čerpacích staníc. Podľa informácií, ktoré firma uviedla na svojej oficiálnej stránke, by sa transakcia mala uskutočniť v druhom štvrťroku 2024.

„Využili sme príležitosť a prijali ponuku Benzinolu. Vďaka tejto akvizícii sa zvýši dostupnosť kvalitných služieb poskytovaných v sieti čerpacích staníc OMV. Tešíme sa, že na našich nových prevádzkach privítame nových zákazníkov a poskytneme im všetko, čo na cestách potrebujú,“ povedala retail manažérka OMV Slovensko Miriam Fellingerová.

Väčšina čerpacích staníc Benzinolu sa nachádza na západnom Slovensku a na severe stredného Slovenska. V súvislosti s akvizíciou spoločnosť plánuje rebranding nových čerpacích staníc a ich rekonštrukciu.

„OMV bude zvažovať možnosť umiestnenia nabíjačiek eMotion na nových lokalitách. Spoločnosť OMV zavádza komplexnú sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v strednej a východnej Európe. Implementácia zahŕňa inštaláciu 2 000 nabíjacích bodov do roku 2030, ktoré budú ponúkať vysokovýkonné nabíjačky na kľúčových európskych trhoch (Rakúsko, Rumunsko, Slovensko a Maďarsko), pričom väčšina z nich bude mať kapacitu nabíjania od 150 kW do 300 kW. Tento krok je v súlade so stratégiou stať sa do roku 2050 net-zero spoločnosťou,“ informuje OMV na webe.

OMV
Zdroj: OMV
Domov
Zdieľať
Diskusia