Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. apríla 2024, 16:47
Čas čítania 0:45

Všeobecná zdravotná poisťovňa posiela klientom správy o ukončení preplácania zubných benefitov. Majú posledné dni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdroje, ktoré mali zdravotné poisťovne plánované využiť na úhradu zubného benefitu, sa presunú na úhradu inej potrebnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

Všeobecná zdravotná poisťovňa posiela klientom oznámenia, že od 1. mája tohto roka prestanú poskytovať zubné benefity. Tie zrušilo ministerstvo zdravotníctva preto, lebo benefity splnili edukačný účel a je potrebné nájsť iné. 

„Ministerstvo zdravotníctva SR rozhodlo po konzultácii s Ministerstvom financií SR o revízii výdavkov v benefitoch všetkých zdravotných poisťovní,“ píšu v oznámení. V správe informujú, že náklady na stomatologickú starostlivosť prestanú preplácať aj poisťovne Union a Dôvera. 

Zdroje, ktoré mali zdravotné poisťovne plánované využiť na úhradu zubného benefitu do konca roku 2024, budú presunuté na úhradu inej potrebnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

So zubármi nikto nekomunikoval

Slovenská komora zubných lekárov považuje za neštandardné zrušenie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach zo dňa na deň. Poukazuje na to, že nikto s nimi v tejto veci nekomunikoval. So zmenou podľa nej nebudú spokojní pacienti.

„Vnímame zrušenie zubných benefitov z dvoch pohľadov. Tým prvým je fakt, že už v roku 2018 od prvého nastavenia benefitov zdravotnou poisťovňou sme vyjadrili negatívny postoj, pretože išlo o ďalší administratívny úkon, ktorý zbytočne zaťažoval a zdržiaval poskytovateľa zubnolekárskej zdravotnej starostlivosti. Tým druhým je však pohľad zo strany pacienta, ktorého tieto finančné benefity motivovali k ošetreniu zubov,“ uviedla komora v stanovisku.

Domov
Zdieľať
Diskusia