Lokše nie sú len predražená vec na vianočných trhoch raz ročne. Na Mýtnej ulici v Bratislave sa po dlhom čase konečne otvorilo niečo nové.
V priestore, ktorý bol dlho opustený a prešiel rozsiahlymi úpravami, vzniklo bistro s názvom Deloxe. Ako už názov napovedá, jeho koncept stojí na klasickej slovenskej pochúťke – lokšiach, no s luxusnejším prístupom.
Klasické lokše, ktoré si bežne spájame s trhmi a pouličnými stánkami, pozdvihli majitelia Silvia a Viktor na novú úroveň. V novom bistre sa rozhodli tento tradičný pokrm ponúkať v kvalitnejšom a premyslenejšom prevedení.
Majitelia pre Refresher prezradili, že otvoriť si vlastný podnik bol už dlhé roky ich sen. Prvýkrát krásu tohto jednoduchého pokrmu zo zemiakov a múky okúsil majiteľ reštaurácie už v mladom veku, kedy mu ich pripravovala jeho mama.
Tento rodinný recept si zachovali a podľa neho pripravajú v Deloxe lokše na rôzne spôsoby. V ponuke nájdeš slané variácie napríklad s bryndzou, cesnakom či kapustou i sladké verzie s orechami, lekvárom či čokoládou. My sme mali možnosť ochutnať lokše z domácej výroby v bistre a môžeme ich iba odporúčať. Nadýchané lokše, mäkké cesto a veľa plnky!
Ľudí určite poteší aj cena kedže najdrahšie lokše stoja do troch eur. Aj napriek tomu, že zatiaľ majú len uvádzacie ceny, v budúcnosti ceny neplánujú výrazne zvyšovať. V ich menu nechýba ani kvalitná káva od slovenských pražiarní, čaje, nealko limonády a samozrejme, aj kvalitné vína či prosecco.
V budúcnosti by sa chceli zamerať aj na rôzne eventy a akcie, ako sú napríklad víkendové brunche a rôzne iné akcie, kde chcú prepájať jednoduchú, no kvalitnú kuchyňu s hudbou a exkluzívnym menu.
Deloxe bistro nie je síce otvorené dlho, no podľa slov majiteľov sa už teraz tešia zo záujmu zákazníkov. V budúcnosti by chceli predĺžiť otváracie hodiny. Aktuálne ich môžeš navštíviť počas pracovného týždňa od 11:00 do 19:00.