Jedná sa o dve prevedenia legendárneho modelu E-Type. Nesú meno E-Type Commemorative čím naznačujú, že sa jedná o spomienkovú líniu automobilov.
Dizajnové modely totiž predstavili pri príležitosti 50. výročia od ukončenia výroby pôvodného vozu. Na svete sú len dva kusy a poputujú k ázijskému zberateľovi.
Ako píše portál Hypebest, dizajn vozidiel je približne rovnaký ako tie pôvodné. Je však doplnený o viaceré luxusné detaily.
Unikátne modely sú vyrobené v smaragdovo zelenej a čiernej farbe. Keďže ich spoločnosť na trh uviedla v 21. storočí, nechýbajú vychytávky ako Bluetooth, rádio či vyhrievanie čelného skla.
Vo štvrtok sme boli na 5-chodovej degustácii plnej jedinečných chutí s exkluzívnym párovaním vína. Šéfkuchár SOGU Bistra – Rado Jurák pripravil nové à la carte menu, ktoré sa skladá z nečakaných kombinácií, ale aj obľúbených klasík pripravených na nový spôsob.
Po tom, ako nás šéfkuchár privítal, sme dostali tzv. amuse-bouche (predjedlo veľkosti sústa). To udalo tempo celého večera a latku nastavilo poriadne vysoko. Amuse-bouche však nebol súčasťou menu, išlo o pozornosť šéfkuchára.
Predjedlo bolo z grilovaných húb, hubového pyré, špikovej kosti a nakladanej šalotky, doplnené žĺtkom, kôprom a údenou soľou. Ponúklo dokonalú harmóniu zemitých a sviežich chutí. Čerstvý kláskový chlieb bol skvelým doplnkom, ktorý zvýraznil každý detail tohto jedla.
Nasledoval slepačí vývar s jemnou červenou repou, prekvapil nápaditým twistom – fritované rezance boli elegantne zakomponované ako chrumkavá rolka. Tento neobvyklý prvok polievku povýšil na vyššiu, modernú úroveň, no stále obsahujúcu klasické dedičstvo slovenskej kuchyne.
Tretím chodom boli otvorené ravioly s mangoldom a jemným pstruhom zo Stupavy. Doplnené boli exkluzívnym pstruhovým kaviárom a nechýbal ani bohatý rybací fumet. Ponúkli zmes delikátnych chutí s autentickou slovenskou rybou ako hviezdou celého jedla.
Pre nadšencov mäsitých jedál šéfkuchár pripravil klasiku trochu netradične. Chrumkavo vyprážané kuracie stehno s foie gras, doplnené kašou z fialových batátov, sviežimi čučoriedkami, sladkými marhuľami a jemne pikantnou bielou reďkovkou, spolu vytvárajú prekvapivú a vyváženú kombináciu chutí.
Sladkou bodkou na záver bol dezert, ktorý dokonale spojil tradičné chute s moderným nádychom. Podávala sa tvarohová knedľa s flambovanými slivkami, chrumkavými vlašskými orechmi, voňavou škoricou, sladkou strúhankou a jemnou čokoládovou penou bola. Bez tejto delikatesy nemôžeš zo Sogu odísť!
Celý večer bol zážitkom pre všetky zmysly – od jedinečných kombinácií chutí až po perfektné párovanie vína. Ak hľadáš kulinársku dokonalosť, toto nové jesenno-zimné menu musíš zažiť na vlastnej koži.
Vzácny strojopis knihy Malý princ obsahuje ručne písané poznámky autora Antoina de Saint-Exupéryho. Ide o jednu z troch známych kópií strojopisu, ktorá je na predaj.
Artefakt obsahuje ikonické riadky „Dobre vidíme iba srdcom, to hlavné je očiam neviditeľné,“ ktoré zobrazujú, ako sa s touto frázou autor pohrával. Kniha Malý princ je okrem náboženských kníh najprekladanejšou knihou na svete.
Strojopis príbehu o pilotovi, ktorý sa zoznámi s malým princom z ďalekej planéty, predstavia na veľtrhu umenia v Abú Zabí.
Zväzok obsahuje dva voľné originálne náčrty princa ceruzkou vrátane predbežného návrhu poslednej ilustrácie princa vracajúceho sa domov v knihe a šek podpísaný Saint-Exupérym.