Barok v kuchyni alebo téma o jedle(GastroBrekeke)

/ 340 príspevkov /
Uvoľni sa a diskutuj o čomkoľvek, čo ti napadne.
Užívateľov profilový obrázok
4319
príspevkov
399
karma

Príspevok B4ROK » St 06. Feb 2013 0:22:51

som hladny takze robim novu temu, varite? lol, mozme tu diskutovat aj o vine, kedze to suvisi s jedlom, viem ze michal ma rád tokaj trojputnovy alebo 5(toto som musel editnut lebo michal je buržuj, ale hlavne ked sme boli spolu pit tak sme si kupili flasku traja za 7eur lacneho alkoholu.) ja by som chcel ale ked zistim co mi treba kupit sa na to vyjebem kebyze to mam pod nosom tak navarim, co teraz ale pozeram je ano sefe na youtube, velmi dobra relacia a polhreich je naozaj pán od neho by som sa rad poslal aj do riti keby som varil daco,

ale viem zrobit dobru prazenicu, :cry: chcel by som sa pustit aj do daco tazsieho, ked som nemal rodicov tyzden som cel varit ale kupil som si jak fas urobene jedlo vo freshi( siet predajni) tusim to bolo kuracie meso a zemiakova kasa, asi 10 dni som to mal pred ocami nedalo sa to zjest bolo to uplne spotene shit, ale teraz ked cvicim tak musim daco si navarit dajake ryby takze uz musim varit, a raz sme si s kamosom robili pizzu home made vsetko urobene od cesta az po omacku, hore bazalka, a mozzarela, na to a bolo to super, prikladam foto sice sme to varili 4 hodiny kvoli cestu ktore nechcelo vykypiet, jedli sme o jedenastej....

Obrázok

raz sa mi podarilo dobre navarit jednemu dievcatu, Penne v račiakovej omáčke (hm asi nikto nevie co to je) proste tie podlhovaste cestoviny s paradajkovou omackou,nastruhany parmezan a cerstva bazalka, ked som bol u nej bol som jak pán šéfkuchar, trosku som aj ju zapojil ked trebalo cibulu nakrájat( DAJ CIBUĽÚÚ) ale nebolo to ako v pornem sexom to neskoncilo :( ale bola rada, ze nikto jej takto nenavaril, takze ked mate priatelku tak kludne jej navarte bude rada a este vam aj dá... urcite to budem zas varit takze zrobim fotoshot, jedla nie seba,....

ak mate nejake fresh recepty kludne ich sem dajte polievky, nátierky,( pomazanka je cesky aby ste vedeli, no a teraz ste sa nieco nove naucili)
Naposledy upravil/-a B4ROK v St 06. Feb 2013 0:30:18, upravené celkom 3 krát.
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
love wins. whats up with that?
3381
príspevkov
747
karma

Príspevok michal- » St 06. Feb 2013 0:26:34

Penne v račiakovej omáčke (hm asi nikto nevie co to je)


rly? :D
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
4319
príspevkov
399
karma

Príspevok B4ROK » St 06. Feb 2013 0:27:47

michal- napísal:
Penne v račiakovej omáčke (hm asi nikto nevie co to je)


rly? :D

Penne, som myslel. samozrejme,
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
stale malo
4601
príspevkov
536
karma

Príspevok anon » St 06. Feb 2013 0:34:33

odkedy som mimo domova vacsinu casu tak musim varit. ako fakt fajnove jedlo viem ocenit v restauracii a tak. strasne rad by som si varil neco take zlozitejsie ale kedze som lenivy, mam na to malo casu a hlavne penazi, tak to vzdy skonci pri nejakej hotovej pizze na ktoru najebem este neco aby to aspon malu volaku chut a zasytilo to, spagetach alebo neco instantnom. spokojny s tym nejsom, ale co sa da robit. mozno ked mi doterajsia "strava" nebude uz vobec chutit, pustim sa do plnohodnotneho varenia
chat shit get banned
0
0
Užívateľov profilový obrázok
3564
príspevkov
682
karma

Príspevok adel » St 06. Feb 2013 2:12:08

B4ROK napísal:raz sa mi podarilo dobre navarit jednemu dievcatu, Penne v račiakovej omáčke (hm asi nikto nevie co to je)


*why*
Toľko sa chodí s džbánom po vodu...až ti rozjebe niekto hlavu - MUDr. Ondrej Beňačka
0
0
Užívateľov profilový obrázok
992
príspevkov
85
karma

Príspevok NickToS » St 06. Feb 2013 9:11:21

B4ROK napísal: kvoli cestu ktore nechcelo vykypiet
*kiddinme*

Ja varím dosť často najčastejšie ofc cestoviny jak pomaly každý lebo to je dobré a rýchlo hotové (s takou domácou omáčkou). Volakedy ked som bol malý (cca 14 ročný LOL) som často piekol pizzu ale trvá to aj dve hodiny potom som si začal objednávat a furt mi doniesli ogrcanú pizzu tak som si prestal úplne objednávať radšej si idem do MC :P

Týžden dozadu mi volakto toto poslal celkom good ty vyzerá ale nwm či sa dá všetko dostať na SK a myslim si ze by to podľa tohto receptu urobil aj debil http://www.howsweeteats.com/2012/01/hom ... kers-bars/
0
0
Užívateľov profilový obrázok
flashkár môj
4379
príspevkov
205
karma

Príspevok Ives » St 06. Feb 2013 10:16:39

Ja som chodil na hotelovku, takže tam sme pravidelne týždenne varievali, tam ma to bavilo, ale aby som doma si varil, som moc lenivý, dopč *pokerface*
"Na južnom Slovensku mi vždy padnú sánky, keď vidím tie modelky čo majú Nové Zámky."
0
0
Užívateľov profilový obrázok
villain in my city
350
príspevkov
119
karma

Príspevok gree.n » St 06. Feb 2013 10:21:42

<3 food a dobre restauracie, ale v normalnom (intrakovom) zivote jem skor racionalne, rano ovocie inak sama zelenina, stale obmienanie sacharidov (cicer, kuskus, quinoa, pohanka, celozrnne cestoviny a chlieb, pseno), hlavne rastlinne tuky a oleje a v poslednej dobe jem aj dost tofu a ryb... skoda ze su u nas aj v rakusku take drahe :/

...najlepsia restauracia aku ste u nas/v zahranici navstivili? pre mna urcite momentalne fou zoo a za starych cias jardu zidka camouflage, elesko tiez byvalo fajn (vyberam len z tych v ktorych som aj bola ovsem)

vinu k jedlu som zatial ale neprisla na chut :D

najma cez erazmus som varila stale aj dvakrat denne nakolko sa vo verejnych zariadeniach snazim nestravovat (aj ked vo Finsku bola skolska jedalen velmi na urovni), vtedy mi nikto styri mesiace nenavaril :( (okrem lihapullat ;)

Obrázok


v Bratislave sa mi este paci koncept restauracie Zylinder, konecne lokalna kuchyna a na urovni, tie slovenske restauracie v centre su vazne polutovaniahodne
Naposledy upravil/-a gree.n v St 06. Feb 2013 11:34:38, upravené celkom 1 krát.
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
4518
príspevkov
312
karma

Príspevok bOuNcEr » St 06. Feb 2013 10:32:41

gree.n napísal:(cicer, kuskus, quinoa, pohanka, pseno)

to ani neviem jak vyzerá :|

z času na čas varím, dnes idem robiť ryby so zemiakmi, všetko čo navarím aj zjem, aj keď mi to niekedy moc nechutí,
neviem dochucovať (korenie n shit), chcel by som sa naučiť robiť dobré polievky a omáčky, stroganov...

od varenia ma najviac odrádza to že mi to trvá aj 4 hodiny /keď zarátam umývanie riadu/ a keď už niečo navarím, tak to žerem týždeň

nemáte niekto dobrý recept na nejaký šalát? najlepšie videorecept
365hiphop.sk 365hiphop.cz
0
0
Užívateľov profilový obrázok
94
príspevkov
2
karma

Príspevok Saša » St 06. Feb 2013 10:34:35

Barok výborný téma! *kitteh*
Vařit jsem začal jako mladší a byly to takový ty rychlo jídla (těstoviny s omáčkami, rýže, zelenina, atd.) Pak jsem začal chodit na střední, kde jsem měl hodně kamarádů jako kuchaře, tak jsem se tomu začal věnovat trochu víc (masa apod.) Nejvíc jsem naučil podle kuchařek, když jsem vařil pro nějaký slečny. Ale jsem hrozně línej, takže na intrech žiju z jídla co mám z domu, čínských polívek atd. Vařím maximálně třikrát do týdne co jsem doma. V létě mi známej (kuchař z hotelu) naučil jak udělat kuřecí steaky a k tomu grilovaný brambory. Nedávno jsem to dělal doma a pochvaly jen lítali. Přihodím recept, pokud nebude nikdo proti.

Ingredience:
3-4 brambory velký asi jako pěst (nejlepší jsou ranné)
chilli a olivový olej
Kuřecí prsa tak 2 kusy
Koření jaké máte rádi (já dávám oregáno nebo tymián nebo jen sůl a čerstvě na hrubo mletý pepř)
Trochu soli
Pánvičku (keramická se osvědčila nejvíc)

Postup: Prsa neklepeme, jen je ně trochu zatlačíme dlaní, aby povolila. Posolíme, přidáme vámi oblíbené koření po obou stranách.
Mezi tím si vezmeme pánev, na ubrousek si dáme kapku oleje a vytřeme pánev. Pořádně ji rozpálíme. Následně na ní hodíme ty prsa a necháme je, aby se zatáhli - to je když vám zbělají. Otočíme a znova čekáme až se zatáhnout. Tohle celý jsou asi 4 minuty. Pak ztlumíme oheň, přiklopíme pokličkou, necháváme trochu dusit a obracíme asi každé 2-3 minuty. Maso je hotový, když je na povrchu trochu nahnědlý a uprostřed bílé s trochou šťávy.

Brambory neloupeme, jen očistíme hrubou houbičkou, nakrájíme na 1/4 nebo 1/6. Dáme vařit asi na 10 minut. Mezitím rozpálíme pánvičku s olivovým olejem. Dáme na ni ty povařený brambory a pořádně restujme, asi za 3 minuty stáhneme oheň, přidáme chilli, sůl a koření dle chuti. Brambory jsou cca za 5-7 minut hotový. Na konci klidně dejte oheň zase na maximum a nechte je udělat trochu křupavější.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
992
príspevkov
85
karma

Príspevok NickToS » St 06. Feb 2013 11:26:16

BTW som zabudol spomenúť, že som ale 2 mesiace dozadu robil klasický american pie jablkový, taký jak je aj v MC café lenže cesto bolo aj na vrchu.
Celkom sa mi vydaril az na to cesto, to bohvieaké nebolo ale tie jablká boli best také mäkké sladké proste PPC :D
0
0
Užívateľov profilový obrázok
love wins. whats up with that?
3381
príspevkov
747
karma

Príspevok michal- » St 06. Feb 2013 11:31:57

Saša (nemyslim tym alxa): kuracie steaky neexistuju. tak isto ako neexistuje piccolo.
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
94
príspevkov
2
karma

Príspevok Saša » St 06. Feb 2013 11:33:05

michal: ok, ale jak to jinak nazvat. říkám tomu tak.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
bankujete? lopatou na zahrade
1749
príspevkov
74
karma

Príspevok Tru$ard » St 06. Feb 2013 11:34:42

uz tu je podobna tema o jedle :) viewtopic.php?f=22&t=784

vcera som si akurat robil trojiteho hambaca :D

Obrázok
Naposledy upravil/-a Tru$ard v Ne 21. Júl 2013 19:17:34, upravené celkom 2 krát.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
villain in my city
350
príspevkov
119
karma

Príspevok gree.n » St 06. Feb 2013 11:35:24

ten "recept": uff, narocne :D
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
407
príspevkov
23
karma

Príspevok xslepyx » St 06. Feb 2013 11:51:35

gree.n napísal:<3 food a dobre restauracie, ale v normalnom (intrakovom) zivote jem skor racionalne, rano ovocie inak sama zelenina, stale obmienanie sacharidov (cicer, kuskus, quinoa, pohanka, celozrnne cestoviny a chlieb, pseno), hlavne rastlinne tuky a oleje a v poslednej dobe jem aj dost tofu a ryb... skoda ze su u nas aj v rakusku take drahe :/

az na tie ryby - thats my grrrrl :lol:
0
0
Užívateľov profilový obrázok
nehehe
1765
príspevkov
221
karma

Príspevok adamo » St 06. Feb 2013 12:14:52

ja tomu říkám minutky, a jem to skoro kazdy den, tak ako rozne variacie vajec :D ked pojde internet na internate ako ma(2:00am) tak nieco upnem, ryby jem ale len sporadicky, aj to len losos, tuniak, a nejaky ten pstruh grilovany + sushi
Saša napísal:michal: ok, ale jak to jinak nazvat. říkám tomu tak.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
94
príspevkov
2
karma

Príspevok Saša » St 06. Feb 2013 12:15:00

gree.n: not sure if ironic or not. *pokerface* prostě jsem to jsem hodil. jestli je to špatně nebo se to nehodí tak jsem to vzal za špatnej konec
0
0
Užívateľov profilový obrázok
villain in my city
350
príspevkov
119
karma

Príspevok gree.n » St 06. Feb 2013 12:17:13

ale ne v pohode, pre niekoho kto nevari to moze byt na uzitok (:
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
585
príspevkov
144
karma

Príspevok muffer » St 06. Feb 2013 12:29:39

ja varim rad a aj celkom casto a VZDY to chuti mega : )) najviac som hrdy na svoj gulas, lebo chlap ma vedet dobry gulas, no ne? ale k veci... studentom tu mozem odporucit jeden celkom rychly, chutny recept (ale nezdravy) na spagety.. ja si to robim dost casto, ked nemam cas a tie hotove omacky nenavidim... noo cize...
do hrnca dame trochu oleja, alebo masti a do toho pridame na kocky nakrajanu oravsku slaninu, alebo anglicku (aku lubite, ja mam rad oravsku).. tu potom vytopite, aby ste nemali nechutne gumene kusy sadla na tych spagetach... ked uz to mate vytopene mozete zliat trocha tej masti prec, potom prilejete smotanu na slahanie (pol litra a viac, podla toho kolko toho chcete, ale ja mam rad ked mi v tom tie spagety plavaju).... smotanu nechate prevriet, ale miesajte si to lebo vam to vyvre na sporak : ) . pridajte sol podla chuti, vacsinou netreba setrit, ked date malo soli budete to mat nevyrazne, bezchutne, cize chutnajte behom varenia a prisalajte : ) . ked uz vam bude ta smotana vret, tak tam pridate klasicke tavene syry trojuholnikove, ja davam aj dve balenia.. nechajte ich rozpustit za staleho miesania a prisypte susenu bazalku... taktiez nesetrite, ja tam dam vzdy od oka, ale tak na toho pol litra tak 1-1/2 az 2 polievkove lyzice bazalky... cele to nechajte este chvilku povarit, nech aj ta bazalka pusti chut a tadaa, rychla, celkom lacna megaomacka na spagety pre studentov je hotova...
0
0

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia