jebnute rutre a internety

/ 65 príspevkov /
Ak si nevieš vybrať z kategórií vyššie.
Užívateľov profilový obrázok
908
príspevkov
66
karma

Príspevok jjake » Po 08. Jún 2015 22:55:07

dost ma sere, ze odkedy sme doma vymenili router (za taku staru kokotinu, ktora nevedela co je to upload suborov vacsich jak 100KB, no to je jedno...). skratka tato nova krabica mi robi taku vec, ze sa kazdu chvilu jak keby vypina, proste jak mi normalne PC ukazuje, ze som pripojeny ku sieti a zrazu sa mi pri tej znacke ukaze ten maly skurveny cerveny krizik, ako ked mas vypnuty modem/odpojeny kabel... a to tak na 5-10 sekund a potom sa to zase zapne(lenze vzdy ked idem skontrolovat ten router, tak v skutocnosti stale bezi, nevypina sa)... neskutocne ma to jebe, ze mi to takto vypadava... any ideas co s tym?
0
0
Užívateľov profilový obrázok
GOPNIK
3427
príspevkov
302
karma

Príspevok Jarda_Malik » Po 08. Jún 2015 22:58:38

vyhod to von oknom
píčovina vole. ty se musíš nejvíc našňupat a pak budeš nejvíc sázet
0
0
Užívateľov profilový obrázok
889
príspevkov
105
karma

Príspevok MDY » Po 08. Jún 2015 22:59:55

je to router alebo modem s routrom v jednom? To zistis podla toho, aky kabel ide dovnutra.
To vypadavanie moze sposobit napr. zle nastaveny wifi channel ak si v prostredi, kde je vela dostupnych wifi sieti
0
0
Užívateľov profilový obrázok
908
príspevkov
66
karma

Príspevok jjake » Po 08. Jún 2015 23:01:53

modem a router v jednom... a tie channels som nastavoval podla toho, ako to bolo v tom navode od orangeu, presne podla tych krokov... tak by som cakal, ze to tam maju spravne napisane.. aj ten stary som vtedy instaloval podla tych navodov a nerobil to(ten bol zase v inych veciach napicu)

[hsimg]http://cz.tp-link.com/resources/images/products/Large/TD-W8951NB-02.jpg[/hsimg]
0
0
Užívateľov profilový obrázok
889
príspevkov
105
karma

Príspevok MDY » Po 08. Jún 2015 23:45:58

tie krabicky od orange su stelesnene zlo, tp-link alebo kedysi pouzivali este sagem, jeden lepsi ako druhy..
0
0
Užívateľov profilový obrázok
908
príspevkov
66
karma

Príspevok jjake » Po 08. Jún 2015 23:47:39

sak toto... inak je vobec mozne aby mi kablove spojenie (lebo pc mam napojeny cez kabel) dojebavali zle nastavene wi-fi channels? (ked si toto spominal ako jednu z moznych pricin)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
889
príspevkov
105
karma

Príspevok MDY » Ut 09. Jún 2015 0:16:31

to urcite nie, myslel som ze si na wifi
moze to este byt zlym signalom prichadzajucim do modemu (zla pripojka)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1175
príspevkov
71
karma

Príspevok dex » Po 15. Jún 2015 10:54:07

Ja som mal podobne symptomy s pokazenym routrom. Ak mas moznost zobrat ten router ku nejakemu kamosovi na vyskusanie... resp. pozicat si iny router od niekoho, tak vies vylucit ze kde moze byt chyba.
“In this world, you must be oh so smart, or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant.” from Harvey (1950)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
“Všetci klamú.”
4914
príspevkov
572
karma

Príspevok Moody » St 17. Jún 2015 0:16:40

v novom byte mame dslku od telekomu, prijebany d-link router s katastrofalnou wifinou. pripojil som moj router normalne do lankoveho portu, aby som mal normalnu wifinu vsade, problem ale je, ze to nejak nefunguje. neviem ale co mam na routri nastavit inac, lebo teraz je nastaveny ma dhcp pripojenie a internet proste nejde. pritom wan kontrolka vzadu na routri svieti na zeleno, neviem co s tym kua.
[hsimg]http://komaar.hofyland.cz/img/depressed.gif[/hsimg]
"Skromnosť je dôležitá. Hlavne keď sa často mýliš.... Na druhú stranu, keď máš často pravdu, tak pochyby nikomu nepomôžu, že?"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
sneh v aute na basu?
1739
príspevkov
731
karma

Príspevok jimbo jones » St 17. Jún 2015 3:59:24

zmen jedalnicek
zahadzat si s priatelmi a neocakavat miliony je pohode
0
0
Užívateľov profilový obrázok
748
príspevkov
170
karma

Príspevok Nemehlo » St 17. Jún 2015 9:36:06

mas modem (router) d-link, tam ti ide telefonny kabel a do jeho LAN portu si napojil dalsi router? Vies pingnut d-Link? Nemaju oba nastavenu rovnaku podsiet? to by mohol byt teoreticky problem. Druhy router by mal do siete davat ine IP ako ten prvy
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
“Všetci klamú.”
4914
príspevkov
572
karma

Príspevok Moody » St 17. Jún 2015 20:22:22

uz som to vyriesil, nastavil som druhy router na bridge mode a vsetko fachci. 8-)

"Skromnosť je dôležitá. Hlavne keď sa často mýliš.... Na druhú stranu, keď máš často pravdu, tak pochyby nikomu nepomôžu, že?"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1566
príspevkov
178
karma

Príspevok nobody » Pi 30. Okt 2015 14:42:17

Vedel by mi nejaký odbornikos povedať prečo mi nejde zrazu wifi doma? dá sa na ňu pripojiť na ntb/mobile/hocičom ale internet proste nejde aj keď ukazuje plný signál na každom pripojenom zariadení, reštartol som router asi 10x, skúsil všetky káble či sú tam kde majú byť a stále nič, tu je screen čo mi ukazuje chrome:
[hsimg]http://i.imgur.com/KOkeu8Y.png[/hsimg]
Si šťastný?
0
0
Užívateľov profilový obrázok
love wins. whats up with that?
3381
príspevkov
747
karma

Príspevok michal- » Pi 30. Okt 2015 15:40:46

to vyzera len na nejaky SSL problem ci
Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1175
príspevkov
71
karma

Príspevok dex » Pi 30. Okt 2015 16:09:05

Systemovy datum/cas mas dobry?
“In this world, you must be oh so smart, or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant.” from Harvey (1950)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1566
príspevkov
178
karma

Príspevok nobody » So 31. Okt 2015 9:54:16

Akože kde? na mobile/ntb?
Si šťastný?
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1175
príspevkov
71
karma

Príspevok dex » So 31. Okt 2015 19:16:42

Hej, ta hlaska ktoru mas je o chybe v SSL. Moze to byt vyprsany certifikat, ale teraz citam, ze si skusal viacero zariadeni.

Skusil by som nasledovne veci:
1.) Ist na stranku, ktora nepouziva HTTPS ... napr. http://www.dsl.sk
2.)Vyskusat ci budes mat rovnaku hlasku aj ked si napojeny priamo cez kabel
2a.)Ak ano tak by som skusil zmenit na routri DNS nastavenia na Google nameservre (IPcky 8.8.8.8 a 8.8.4.4)
2b.(Ak nie a cez kabel ide normlane, tak by som pozrel wifi a DHCP nastavenia, ci to prideluje IPcky a routuje ako ma


EDIT:
este ma napada spravit standardny troubleshooting test - opingat nasledovne IPCky z command lajny/terminalu
1.)IP stack - 127.0.0.1
2.)IPcku zariadenia (najdes v cmd cez prikaz ipconfig vo WIN)
3.)IPcku svojho default gateway (cize tvoj router, tiez najdes cez ipconfig)
4.)lubovolnu IPcku na internete ... napr spominany google DNS 8.8.8.8 a mozes skusit aj nejaku domenu rovno, nech vidis ci ti funguje name resolution, napr. www.sme.sk
“In this world, you must be oh so smart, or oh so pleasant. Well, for years I was smart. I recommend pleasant.” from Harvey (1950)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
3564
príspevkov
682
karma

Príspevok adel » Št 05. Nov 2015 1:36:22

okay pani, nastava cas stahovania, treba novy internet, neviem o tom absolutne nic a potrebujem poradit s tymi carovnymi krabickami

3 poschodovy dom resp. suteren, prizemie, poschodie, vsade musi byt plny wifi signal, internet je fibernet od orangu

nejake rady na setup modemu, routru, konkretne modely, kokotiny?
Toľko sa chodí s džbánom po vodu...až ti rozjebe niekto hlavu - MUDr. Ondrej Beňačka
0
0
Užívateľov profilový obrázok
748
príspevkov
170
karma

Príspevok Nemehlo » Št 05. Nov 2015 10:03:34

Kvalitny router na prizemie, respektive tam kde je viac kompov respektive kde sa najviac bude vyuzivat wifi a potom podla potreby extendery, pripadne druhy router. Budget na router?
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1443
príspevkov
13
karma

Príspevok Yeremy » Št 05. Nov 2015 11:06:38

s extenderom som mal zlú skúsenosť že som mal jeden na prízemí a wifinu na podkroví a ked som bol nejak v strede tak nevedelo kam sa prihlásiť (podľa intenzity signálu) ((ale iste nejaký technicky zdatnejší by to vedel spraviť)) ;)
0
0

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia