jebnute rutre a internety

/ 60 príspevkov /
Ak si nevieš vybrať z kategórií vyššie.
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Št 03. Mar 2016 23:05:11

Pri poscodiach tazko s jednym routrom, idealne na kazdom jeden. (poznam z mezonetu)
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
22
príspevkov
2
karma

Príspevok Penny S » Pi 04. Mar 2016 8:04:28

Pravda je že s luxusnými nehnuteľnosťami nemám skúsenosti ale viem že keď tomu ja vyhulim nadstaveniach openwrt naplno mám signál ešte v aute za domom a router je na piatom poschodí . V tam rodinnom dome (po našom skrátene chalupe) odpadá klasický problém zahltené 2,4 GHz pásmo ....
1
1
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Ne 06. Mar 2016 11:32:42

To ze mas signal vonku je uplne bezpredmetne, lebo tam ti brani jedna stena kym v byte je tych prekazok o dost viac. A zasa si vybombovat antenu nie je najzdravsi sposob.
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1383
príspevkov
14
karma

Príspevok Yeremy » So 02. Júl 2016 12:56:38

Seruste prosim poradit jeden kvalitny router (doteraz som mal nejaky stary TP-link)
do 50€ do 3 poschodoveho domu s tym ze bude na najvyššom poschodí.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
nerob sa ze si drsny
284
príspevkov
26
karma

Príspevok gyld » So 02. Júl 2016 15:11:55

a chces to chytat aj dole? imho impossibru
mozes skusit nieco taketo https://www.alza.sk/tp-link-tl-wr1043nd ... d=18848956
ale na kvalitny dosah potrebujes router za 100+
alebo repeater

edit:
zle som sa vyjadril. signal chytis aj dole aj s routerom za 10e, problem je v tom ze zrejme byvate tam viac ako 5ti takze mate tam asi zopar spotrebicov
telky, telefony notebooky sa pripajaju na ten signal a je celkom pravdepodobne ze dole ti to bude vypadavat casto (hlavne ak sa pohybuju v dome este nejaki ludia)
Obrázok
“We don’t even ask happiness, just a little less pain.”
Charles Bukowski
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1383
príspevkov
14
karma

Príspevok Yeremy » So 02. Júl 2016 16:37:55

No prakticky dolu mi staci aj priemer nan sa budem pripajat len ja a foter takze max v kombinacii so mnou (mobil,ntb a ps4) 4 zariadenia. Kuknem ohlasy a hadam bude dobre.

Hlavne aby ho nebolo treba restartovat lebo c tomto starom ta tychlost takmer na nulu aj 5x spadla do dňa
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Po 04. Júl 2016 9:22:44

50e je na 3 pozchodia strasne maly budget. A ked ti stary vela padal znamena ze si ho zahltil, co mohlo byt sposobene vekom, alebo nekvalitou. Ked nechces investovat vela do routru, tak ti treba opakovace, pripadne extendery, este pouvazuj ci sa ti neoplati internet z routra cez zasuvku k istym zariadeniam
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
“Všetci klamú.”
4818
príspevkov
584
karma

Príspevok Moody » St 06. Júl 2016 15:05:00

"zasuvkovy" internet skusali nasi ITckari a vraj to je strasne nestabilne a kolise rychlost a tak. :-(

"Skromnosť je dôležitá. Hlavne keď sa často mýliš.... Na druhú stranu, keď máš často pravdu, tak pochyby nikomu nepomôžu, že?"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Št 07. Júl 2016 9:08:48

u mna to pouzival spolubyvajuci a nemal problem, len ja mam router ktory ma jeden adapter priamo v sebe.
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
991
príspevkov
85
karma

Príspevok NickToS » Št 07. Júl 2016 19:29:48

Veľa závisí od toho, aká je dĺžka káblov: Zásuvka 1, poistková skriňa a zásuvka 2... Treba vždy vyskúšať a poprípade vrátiť do 14 dní na internetoch :)
0
0
Užívateľov profilový obrázok
991
príspevkov
85
karma

Príspevok NickToS » Ut 19. Júl 2016 22:19:43

Weird shit happened at my house:
K ADSL Routru som mal zapojený další router metrovým LAN káblom (má lepšiu anténu) všetko fungovalo na hociakom zariadení, avšak mne to nestačilo a chcel som ich rozhodiť každý na jedno poschodie...
Prepojil som ich 20 metrovým LAN káblom a začali sa diať čudné veci :) Na iPhonoch a Macoch ide net na obidvoch routroch ale na Android fóne a windows 10 nešiel ani jeden z tých routrov, tak som musel ten prídavný odpojiť aby to opäť išlo s tým slabým routrom....(predpokladám, že sa to nejako bije alebo čo) Nemáte podobné skúsenosti???

Edit: Na tom androide a Windowse siete nájde, napojí sa, ale hovno z toho, internety nejdu
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » St 20. Júl 2016 9:14:43

V akom rezime mas druhy router?
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1383
príspevkov
14
karma

Príspevok Yeremy » Po 22. Aug 2016 23:19:54

toto ide zatial ako švajčiarske hodinky!! ;)

Obrázok
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Ut 23. Aug 2016 9:13:55

Jeho nevyhodou je ze nema gigove porty a to dokonca ani lan. Cize jed si platis net hocico nad 100 mega tak platis zbytocne
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
1383
príspevkov
14
karma

Príspevok Yeremy » Ut 23. Aug 2016 11:25:22

jasné, ja nemám zase taký rýchly net ale už to ide spolahlivo, nezahlcuje sa to vôbec, set up cez aplikáciu...proste super a ešte za tú cenu
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Ut 23. Aug 2016 12:52:53

ja by som ho bral ale kedze mam 300Mb tak sa musim pozriet po niecom inom.
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
20
príspevkov
1
karma

Príspevok Skuchro » So 11. Feb 2017 14:14:52

Najvacsi problem s WIFI byva obsadenost kanalov. Dnesne rychle wifi dokonca pouzivaju viacero kanalov naraz. Potom ked je vela uzivatelov pri sebe ziaria kade tade a signal je o nicom. V takomto pripade pomoze nenastavovat kanal manualne na jednu hodnotu ale nechat tam auto. Wifi bude menit kanale podla dostupnosti.
Takze ked bude zly signal staci iba restart wifi.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
680
príspevkov
41
karma

Príspevok jeffrey » Ne 26. Mar 2017 21:11:19

Mám internet optiku od antiku router mam asus ac1200. Mam dynamickú ip. Doteraz všetko fičalo tip top. Posledne dva týždne to je úplne na nervy. Stále mi blbne WiFi. Píše mi že som pripojený, ale nič mi nenačítava. Ale keď dám ping na nejakú ip tam dostanem odozvu. Robí mi to na každom zariadení. Teda 2 laptop a 3 telefóny. Čiže v zariadení asi problém nebude. Deje sa to nepravidelne ale hodne často. Skúšal som meniť aj kanál, ale nepomáha. Volal som do antiku a tam mi povedali že u nich je všetko v poriadku.
0
0
Užívateľov profilový obrázok
733
príspevkov
169
karma

Príspevok Nemehlo » Ne 26. Mar 2017 22:12:56

vyskusaj si v routri nastavit DNS na nejakee public, napriklad google (8.8.8.8)
Som tu asi najskaredsi.
"Crush a bit, little bit, roll it up, take a hit"
0
0
Užívateľov profilový obrázok
680
príspevkov
41
karma

Príspevok jeffrey » Po 27. Mar 2017 0:55:07

Skúšal som meniť dns a nepomohlo
0
0

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia