Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júna 2021, 18:33
Čas čítania 4:00
Richard Balog

Tipy na nákupy vo Viedni: drahé butiky, luxusné šperky, ale aj surový streetwear, minimalizmus či limitované modely tenisiek

Tipy na nákupy vo Viedni: drahé butiky, luxusné šperky, ale aj surový streetwear, minimalizmus či limitované modely tenisiek
Zdroj: WHYAT Store
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Rakúska metropola je najlepším miestom na nákupy v okolí Slovenska. Takmer všetko podstatné navyše nájdeš v okruhu cca 1 kilometra.

Viedeň sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach v rebríčkoch najlepších miest pre život v Európe, ale aj vo svete a niet sa čomu čudovať. Metropola s takmer 2 miliónmi obyvateľov ponúka všetko, čo človek potrebuje, a z nášho pohľadu ide o dokonalé moderné mesto. 

Nákupné možnosti vo Viedni sa nedajú porovnávať s tými v Bratislave alebo v inom slovenskom meste a konkurovať jej môže maximálne Praha a západné metropoly. 

Výhodou je, že takmer všetky zaujímavé obchody sa nachádzajú v okruhu približne jedného kilometra a v ich blízkosti nájdeš viacero kvalitných reštaurácií, kaviarní či barov. Ak patríš medzi fanúšikov rýchleho stravovania, určite aspoň raz vyskúšaj americký reťazec Five Guys, ktorého povestné burgery sme nedávno testovali

Teraz sa už však presunieme priamo do ulíc a ukážeme si najlepšie obchody vo Viedni a môžeš nám veriť, že na svoje si príde úplne každý. 

Drahé butiky či luxusné šperky, ale aj surový streetwear a limitované modely tenisiek. Nákupy vo Viedni stoja za to
Zdroj: Signa
Odporúčané
Zvieracie vzory, výrazné farby, ale aj neónové podrážky. Ovládni tohtoročné leto vďaka teniskám, za ktorými sa budú ľudia otáčať  Zvieracie vzory, výrazné farby, ale aj neónové podrážky. Ovládni tohtoročné leto vďaka teniskám, za ktorými sa budú ľudia otáčať 18. júna 2021, 10:54

Urban Outfitters 

Začíname na slávnej Mariahilfer Str., z ktorej sa neskôr presunieme do historického centra Viedne. Medzi mnohými známymi reťazcami ako H&M, Zara, Peek & Cloppenburg a podobne sa totiž na ulici vyníma najmä prevádzka Urban Outfitters.

Obľúbená predajňa miliónov mladých ľudí ponúka široké spektrum produktov vrátane oblečenia, obuvi, bytových doplnkov, dekoratívnej kozmetiky a podobne nielen od značiek ako Adidas, Converse, Lazy Oaf, Levi's, Birkenstock či Lacoste. Hlavným lákadlom sú kúsky z ich vlastnej výroby, a to najmä zo sekcie Urban Renewal. Ide o rad vintage oblečenia v novom šate. 


WHYAT Store 

Obchod, ktorý v roku 2017 založili bratia Philipp a Bernhard Ledlovci, sa nachádza na ulici Strauchgasse 1/3, len niekoľko desiatok metrov od hotela Park Hyatt Vienna. Ak patríš medzi fanúšikov streetwearu, WHYAT Store by si nemal obchádzať. 

V jeho ponuke nájdeš viacero známych prémiových značiek ako RHUDE alebo John Elliot, ale svoje zastúpenie má napríklad aj Wood Wood či EDWIN. Majitelia sa snažia prinášať do rakúskej metropoly kúsky z celého sveta a darí sa im to na výbornú, pričom pochváliť musíme aj ich vlastný brand, ktorý reflektuje na aktuálne trendy. 

Drahé butiky či luxusné šperky, ale aj surový streetwear a limitované modely tenisiek. Nákupy vo Viedni stoja za to
Zdroj: WHYAT Store

Solebox

Pokračujeme predajňou, ktorú by sme sčasti prirovnali k nášmu Footshopu, aspoň čo sa týka bohatej selekcie tenisiek. Solebox má svoje zastúpenie okrem Viedne aj v Amsterdame, Berlíne, Mníchove, Frankfurte či Bruseli a ide o jedného z najväčších hráčov na trhu streetwearovej módy. 

Rakúska prevádzka sa nachádza na Jasomirgottstrasse 6 neďaleko námestia Stephansplatz a hneď pri vstupe ťa budú vítať rôzne umelecké diela, pomedzi ktoré sa schodiskom dostaneš do podzemia, kde nájdeš všetko podstatné. 

V regáloch sú všetky najnovšie páry tenisiek z dielní Adidas Originals, Nike, Air Jordan, Vans a podobne, avšak lákadlom sú tiež desiatky tričiek a doplnkov od A Bathing Ape®. Okrem toho si na svoje prídu aj fanúšikovia značiek Carhartt WIP, Billionaire Boys Club, Daily Paper, ARIES alebo Midnight Studios. S prázdnymi rukami odtiaľto neodídeš. 


Foot Locker 

Ak si náhodou nevyberieš tenisky v predajni Solebox, tak Foot Locker je stávkou na istotu, ktorú len málokedy človek opustí bez nového páru. V obrovských priestoroch na adrese Kärntner Str. 12 totiž nájdeš všetko, na čo si spomenieš. Hľadáš základné alebo limitované modely s logom Vans, Adidas, Air Jordan či Nike? Žiadny problém a to isté platí aj pre ostatné známe športové značky. 

Odporúčané
V online obchode Footshop práve odštartoval veľký letný výpredaj. Využi zľavy až do výšky 60 % V online obchode Footshop práve odštartoval veľký letný výpredaj. Využi zľavy až do výšky 60 % 25. júna 2021, 15:20

COS

Áno, značka COS má kamennú predajňu aj v Bratislave, avšak ak už budeš vo Viedni, tak by si nemal/nemala obísť ani pobočku na adrese Bauernmarkt 2a v pomerne blízkom susedstve vyššie spomínaného Soleboxu. 

COS patrí do portfólia skupiny H&M, avšak jednotlivé kúsky nepodliehajú rýchlym sezónnym trendom a pri dobrom zaobchádzaní vydržia roky. Pre lepšiu predstavu o estetike tohto brandu odporúčame online obchod a, samozrejme, návštevu kamennej predajne, ktorých minimalistický dizajn ťa pohltí.  


 & Other Stories 

Do portfólia skupiny H&M patrí aj značka & Other Stories, ktorá vznikla v roku 2010 a za krátky čas si získala milióny fanúšičiek naprieč svetom. Kamenné predajne aktuálne nájdeš napríklad v New Yorku, Barcelone, Štokholme, ale aj vo Viedni, a to na Kärntner Strasse 7. 

& Other Stories má 3 kreatívne tímy návrhárov v spomínanom Štokholme, v Los Angeles a v Paríži, pričom každý tvorí oblečenie a doplnky v odlišnom štýle. Zatiaľ čo na severe Európy vznikajú nadčasové minimalistické kúsky, na západnom pobreží Spojených štátov amerických stavajú na ležérnosť, respektíve voľnosť a v meste módy vznikajú všetky dievčenské romantické návrhy. 

Vo Viedni nájdeš všetko pod jednou strechou za ceny, ktoré výrazne neohrozia ani študentský rozpočet. 

Drahé butiky či luxusné šperky, ale aj surový streetwear a limitované modely tenisiek. Nákupy vo Viedni stoja za to
Zdroj: & Other Stories

AMICIS

Naša obľúbená zastávka vo Viedni a celkovo jeden z najlepších obchodov tohto typu v okolí našej krajiny. Ak ťa už omrzel obrovský obchodný dom Steffl na Kärntner Str. 19 a hľadáš miesto, kde nájdeš high-endové kúsky od značiek ako Balenciaga, Givenchy, HERON PRESTON, Off-White™ a podobne na jednom mieste, AMICIS si získa aj teba. 

Služby ponúka už od roku 1995 a svoje predajne má rozdelené pre mužov aj ženy. Obe sa nachádzajú na adrese Tuchlauben 11, respektíve 14 v blízkom susedstve popredných módnych domov. Okrem toho sa na adrese Seilerstätte 11 nachádza AMICIS Outlet, v ktorom nájdeš modely oblečenia, doplnkov a obuvi zo starších kolekcií za zvýhodnené akciové ceny. 

Za pozornosť určite stojí tiež online obchod, v ktorom aktuálne prebieha veľký letný výpredaj so zľavami až do výšky 50 %. 

Drahé butiky či luxusné šperky, ale aj surový streetwear a limitované modely tenisiek. Nákupy vo Viedni stoja za to
Zdroj: AMICIS

 Goldenes Quartier & Tuchlauben

Pri luxusných značkách ešte chvíľu pobudneme, keďže časť s názvom Goldenes Quartier ponúka hneď 20 kamenných predajní známych módnych domov vrátane Louis Vuitton, Prada, Alexander McQueen, Saint Laurent, Valentino, Bottega Veneta či Etro. Svoje zastúpenie v tomto obvode majú tiež šperky od spoločnosti Pomellato, ktoré zdobia mnoho známych žien. 

Všetky tieto predajne sú lemované kvalitnými reštauráciami, ako napríklad Fabio‘s, ale aj kaviarňami a barmi, kde si svoj voľný čas vychutnáva nielen rakúska smotánka. Je viac ako pravdepodobné, že v tomto okruhu stretneš aj našincov vrátane rapovej elity so svojimi rodinami, ale aj modelky či influencerky. 

Samostatnou kapitolou sú butiky Chanel, Hermes či renomovaný predajca luxusných šperkov a hodiniek Wagner, ktoré síce priamo nepatria do časti Tuchlauben, respektíve Goldenes Quartier, ale nájdeš ich v tesnej blízkosti. 


BAMBINI Fashion, Bonpoint & Jacadi 

Posledný dnešný tip na nákupy vo Viedni venujeme všetkým deťom, respektíve ich rodičom. V samom centre rakúskej metropoly má totiž svoje zastúpenie hneď niekoľko prémiových značiek. Spomedzi ich predajní sme vybrali najzaujímavejšie. 

Naše rozhodnutie padlo na BAMBINI Fashion, v ktorého priestoroch sa nachádzajú kúsky z dielní módnych domov pre chlapcov aj dievčatá. Následne tiež na obchody francúzskej značky Jacadi a Bonpoint, kde sa niektoré maminy zrejme poriadne opustia. 

Drahé butiky či luxusné šperky, ale aj surový streetwear a limitované modely tenisiek. Nákupy vo Viedni stoja za to
Zdroj: BAMBINI Fashion
Domov
Zdieľať
Diskusia