Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2021, 17:49
Čas čítania 4:29
Kamila Šebestová

Pes, ktorý zúrivo šteká pri mene Pellegrini, elegantní zlodeji či vybuchujúce autá. Posúdili sme, či nový Lupin stojí za pozretie

Pes, ktorý zúrivo šteká pri mene Pellegrini, elegantní zlodeji či vybuchujúce autá. Posúdili sme, či nový Lupin stojí za pozretie
Zdroj: Netflix
REFRESHER LUPIN
Uložiť Uložené

Druhá séria francúzskeho krimi seriálu Lupin je na Netflixe. Nudiť sa pri nej určite nebudeš.

Aj zlodej môže byť džentlmen. Najmä pokiaľ je ním Assane Diop. Hlavnú postavu seriálu Lupin stvárňuje charizmatický francúzsky herec Omar Sy. Assane Diop je začiatok aj koniec príbehu. Dalo by sa povedať, že celá dejová línia sa zakladá najmä na ňom. Pokiaľ sa ti nepáči herecký výkon Omara Sy, nebude ťa baviť ani tento seriál. 

Hlavná postava Assane Diop.
Hlavná postava Assane Diop. Zdroj: Netflix

Lupin je francúzsky detektívny seriál s prvkami nevtieravého humoru. Dej sa odohráva v uliciach Paríža s občasnými odbočkami do krčmy na francúzsky vidiek. Ak tvojmu uchu lahodí francúzština, vyberáš si správnu netflixovku. Nesmieš však odtrhnúť oči od tituliek, lebo o niekoľko sekúnd už nebudeš chápať, čo sa vlastne deje.

V tomto článku si prečítaš:
  • Kedy škrtili Pellegriniho.
  • Aká je druhá séria netflixového seriálu Lupin.
  • Ako byť zlodej aj džentlmen.
  • Prečo je Omar Sy vynikajúci herec.
  • Či sa môžeš tešiť aj na tretiu sériu.

Prvá séria divákom približuje príbeh siroty, z ktorej sa stal rafinovaný zlodej. Alebo inak – zobrazuje odvahu malého chlapca, ktorý mstí nespravodlivé odsúdenie svojho otca. Na seriáli je najlepšie, že sa dá pozerať z mnohých uhlov, hoci sú jeho postavy celkom striktne rozdelené na zloduchov a hrdinov.

Odporúčané
Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? Videli sme dve nové časti francúzskej krimi série Lupin. Oplatilo sa na ňu čakať a prečo si Assane vykope vlastný hrob? 6. októbra 2023, 17:00

Pri Assanovi však divák zostane zmätený a často sa nevie rozhodnúť, do ktorej kategórie si ho zaradiť. Nikomu nevinnému by neublížil, no pokiaľ ide o skorumpovaných policajtov alebo bezcitných zbohatlíkov, dokáže byť krutý. Kradne viac z rafinovanosti ako z túžby po peniazoch.

Pri prvej sérii, keď sa príbeh často vracia do Assanovho detstva, má divák pocit, že sa pre zlodejské remeslo priam narodil. Začne spochybňovať, či je vlastne krádež nevyhnutne zlá vec. V prvej sérii divák pozoruje Assanov príbeh, jeho lásku k rodine a vášeň pre literárnu postavu zlodeja Arsena Lupina, ktorou sa celý život inšpiroval.

Assane ako malé dieťa s otcom Babakarom.
Assane ako malé dieťa s otcom Babakarom. Zdroj: Netflix

Druhá séria sa začína tam, kde sa prvá končí – pri únose Assanovho syna Raoula. Hneď na začiatku ťa prekvapí množstvo akčných scén, pri prvých epizódach sa rozhodne nudiť nebudeš. Opäť sa cez ne prelínajú scény z minulosti, často diváka zaskočia v nečakaný moment, niekedy možno až zbytočne.

Druhá séria s jednoduchým názvom Part 2 má päť dielov, ktoré sú vhodné na „bing“ počas jedného večera či noci. Z komplikovaného deja sa však divákovi môže trochu zamotať hlava.

Pri tejto sérii si oddýchneš, no zároveň musíš dávať pozor – stačí okamih a už nevieš, čo sa vlastne stalo pred piatimi minútami, kto zomrel a kto naopak „vstal z mŕtvych“.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99880 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy škrtili Pellegriniho.
  • Aká je druhá séria netflixového seriálu Lupin. 
  • Ako byť zlodej aj džentlmen.
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Späť
Zdieľať
Diskusia