Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2021, 10:34
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík

Neodpustiteľne škaredá. Umelec tajne nakrútil 5 000 žien a hodnotil ich výzor, čínska galéria jeho „dielo“ po kritike stiahla

Neodpustiteľne škaredá. Umelec tajne nakrútil 5 000 žien a hodnotil ich výzor, čínska galéria jeho „dielo“ po kritike stiahla
Zdroj: Usplash/Javier García/volně k užití (ilustrační foto)
ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Ženy natáčal v univerzitnom kampuse.

Čínsky umelec Song Ta prišiel s kontroverzným projektom, v ktorom bolo 5 000 záberov žien natočených na 7-hodinovom videu. Ženy hodnotil podľa toho, ako sa mu páčili.

Subjektívne ich teda zoradil od najkrajších po tie, ktoré považoval za najmenej príťažlivé. Niektoré z nich označil ako „odpustiteľne škaredé“ či „neodpustiteľne škaredé“, informovalo BBC.

Na sociálnej sieti Weibo nahnevaní ľudia písali, že umelec robí zo žien objekty, pristupuje k nim ako k materiálu na hodnotenie a v neposlednom rade na ich kamerovanie a fotenie nemá autorské práva. Žiadna z nich mu vraj nedala svoj súhlas. „Myslím si, že mám právo povedať pravdu,“ odkázal.

Domov
Zdieľať
Diskusia