Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je PR správa spoločnosti Ahoj.
22. júna 2021, 10:53
Čas čítania 1:48
Sponzorovaný obsah

Revolúcia v nakupovaní? Na Slovensko prichádza nová platobná metóda, s ktorou môžeš zaplatiť neskôr

Revolúcia v nakupovaní? Na Slovensko prichádza nová platobná metóda, s ktorou môžeš zaplatiť neskôr
Zdroj: Ahoj
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Platbu si môžeš odložiť a tovar vyskúšať aj pred zaplatením.

Počul si už o možnosti platby „Buy now, pay later“ (z angl., kúp teraz, zaplať potom)? Ide o obľúbenú metódu platenia v zahraničí, keď si môžeš nakúpiť tovar do istej sumy a zaplatiť zaň neskôr, napríklad po výplate.

Teraz tento spôsob platby prichádza aj na Slovensko, pričom môže výrazne pomôcť nielen zákazníkom, ale aj majiteľom e-shopov, ktorí vďaka novému spôsobu platenia môžu predať viac. Odložená platba totiž umožňuje kúpiť tovar na pár klikov bez akéhokoľvek poplatku a zaplatiť o niekoľko dní neskôr. Dostupné dáta zo sveta hovoria, že implementáciou tejto metódy sa zvyšujú konverzie až o 30 %! 

Ako to funguje?

Podobne ako klasická platba. Ty ako obchodník nie si pritom v strese, že musíš čakať na peniaze povedzme 30 dní. Celé to funguje tak, že len čo príde zákazníkovi tovar, platba sa uvoľní od poskytovateľa tejto platobnej metódy – spoločnosti Ahoj, ktorá ju premiérovo spúšťa u nás.

Keďže zákazník nemusí zaplatiť za tovar okamžite a z vlastného vrecka, spravidla nakúpi viac. Maximálna možná odložená suma je pritom 300 eur a zákazník ju musí zaplatiť najneskôr do 30 dní.

Skúsenosti zo zahraničia zároveň ukazujú, že možnosť odložiť platbu na neskôr priláka aj tých, ktorí by inak obchod nenavštívili – a to práve vďaka tejto službe. Táto platobná metóda pritom zvyšuje aj opakovaný nákup. Podľa dostupných dát až 20-krát ročne.

365
Zdroj: Ahoj

Služba „kúp teraz, zaplať neskôr“ je veľmi dobre známa všade na svete. Zabezpečujú ju fintechy, ako sú Klarna, Afterpay, Sezzle, Twisto, ale aj ďalšie. Celosvetovo sa pritom odhaduje, že práve týmto spôsobom bude do roka 2025 platiť každý druhý človek na zemeguli.

To, čo bolo doteraz dostupné len pre zahraničné e-shopy a ich zákazníkov, je už dnes aj u nás. Navyše ak využívaš jeden z redakčných systémov, ako sú Creative Sites, Prestashop, Shoptet či Magento, od polovice júla bude tento spôsob platenia dostupný na implementáciu aj v tvojom e-shope. Ak máš customizovanú stránku, môžeš si toto riešenie technicky veľmi jednoducho dohodnúť s jeho poskytovateľom – so spoločnosťou Ahoj.

„Sme radi, že môžeme tento nový spôsob platenia sprístupniť aj slovenským e-shopom. Vo fintechovom prostredí predstavuje táto služba v poslednom roku najväčší podiel investícií a má predpoklady rásť okolo 10 % ročne. V praxi ovplyvňuje metriky online predaja, predovšetkým znižuje mieru opusteného košíka a zvyšuje hodnotu transakcie. Obchodníkom modernizuje platobné možnosti tým, že ich klientom poskytne nové flexibilné a jednoducho zvládnuteľné spôsoby platby priamo v jej mieste,“ hovorí Klaudia Drábiková, šéfka digitálnych aktivít spoločnosti Ahoj. 

 

Kúp teraz, zaplať potom – nový typ online platby prichádza na Slovensko
Zdroj: Ahoj

Výhodou odloženej platby je aj to, že odstraňuje možné bariéry zákazníkov, ktoré sa môžu vzťahovať práve na online nákupy. „Kúp teraz, zaplať neskôr“ môže byť ideálnym riešením pre tých, ktorí si dnes vyberajú platbu na dobierku, čím e-shopu zas odpadne obava z neprebraného tovaru. Zákazníka môže podnietiť do nákupu aj to, že tovar si môže vyskúšať predtým, ako ho reálne zaplatí. Odložená platba teda môže byť win-win modelom pre všetkých zúčastnených – pre tvoj e-shop, ale aj pre zákazníka.

Domov
Zdieľať
Diskusia