Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2021, 17:30
Čas čítania 5:16
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu

Svet Marvelu: Žiadny Doctor Strange ani Wanda. Loki zapríčinil vznik Multiversa a už čoskoro sa spoja všetky dimenzie Marvelu
Zdroj: Sony/The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY LOKI MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY
Uložiť Uložené

Odhalenie hlavného záporáka, Multiverse a potvrdenie 2. série. Finále Lokiho bolo bohaté na zaujímavé udalosti.

Finálny diel seriálu Loki z hľadiska množstva zaujímavých udalostí a nečakaných zvratov nesklamal. V uplynulých 5 epizódach sme sa dočkali viacerých narážok (Ravonna Renslaye je jeho komiksová láska a s príšerou Alioth bojoval aj v komiksoch) a easter eggov na Kang the Conqueror.

Ide o obrovského záporáka z radov Marvel Comics, ktorý Avengerom neraz zavaril na úrovni Thanosa. Práve Kang má byť ďalším záporákom vo fáze 4 a v ďalších filmoch a seriáloch od Marvelu.

Odporúčané
Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) Slovenská streamerka Lady Felan: Chlapi mi píšu, že si na mne „honkajú“. Rada sa na Twitchi bavím o sexe (Rozhovor) 11. júla 2021, 9:30

Nevieme, ako dlho bude hrozbou a či sa s ním Avengeri vyrovnajú v najbližšej veľkej tímovke alebo sa to celé zavŕši v podobnom koncepte ako s Thanosom, teda 3 fázy a 2 veľkofilmy (Avengers Infinity War a Endgame). Kanga najbližšie uvidíme zrejme až vo filme Ant-Man 3: Quantumania. Zároveň to však bude prvýkrát, čo ho uvidíme. Postava, ktorá sa objavila v poslednej epizóde Lokiho, totiž nebola tým istým Kangom, ktorý Avengerom spôsobí problémy. 

Na konci Lokiho sme totiž videli postavu nazvanú He Who Remains. V komiksoch žije rovnomenná postava, ktorá je finálnym riaditeľom organizácie TVA a chráni tok času. V Lokim je táto postava akousi zmesou komiksového He Who Remains a Immortusa. Ktože je to ten Immortus? No predsa Kang the Conqueror! A v tomto bode chápeme, prečo sa ľudia neznalí komiksov môžu škrabať po hlave a prečo si zrejme posledný diel veľmi neužili. 

Immortus je zostarnutá verzia Kanga, obrovského záporáka, ktorý ničil jednu dimenziu za druhou. V staršom veku už jednoducho nemá zapálenie a motiváciu dokazovať si niečo viac a vzdal sa dobýjania celého vesmíru. Immortusovo civilné meno znie Nathaniel Richards. Že je ti to známe?

Kang the Conqueror
Zdroj: Marvel Comics

To bude preto, že v istom bode komiksového príbehu išlo o otca Reeda Richardsa, lídra tímu Fantastická štvorka (geniálny vedec, ktorý sa dokáže naťahovať). V Marvel Studios v súčasnosti pracujú na vlastnej verzii príbehu Fantastickej štvorky, takže sa o Kangovi možno dozvieme viac aj tam. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Immortus je teda zostarnutá verzia Kanga. Kang má v Marveli viacero podôb a identít. Bol egyptským faraónom a aj Iron Ladom, lídrom Young Avengers. Dokáže cestovať v čase a vyskúšal už množstvo rôznych postáv. Postava v Lokim bola teda záporákom, ale len do istej miery.

Tento Immortus už nechcel dobyť žiadne svety a dimenzie a chránil Sacred Timeline pred príchodom svojich iných verzií. Ako sám tvrdil, jeho identita sa viaže k viac než len obyčajnému menu, keďže mal množstvo mien a identít. A tie ostatné nie sú až také prívetivé ako on.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99719 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čím je zaujímavý Kang the Conqueror a prečo ho nemusí hrať ten istý herec.
  • Aké schopnosti má Kang a prečo sa nemôže porovnávať s verziou z Lokiho, keďže Avengerov dokáže potrápiť viac ako Thanos.
  • Ako Loki prepojil Multiverse a objaví sa v Spider-Manovi alebo inom filme.
  • Prečo sa bude Kang v ďalšom filme či seriáli zrejme správať inak.
  • Aké seriály a filmy od Marvelu uvidíme v najbližších dvoch rokoch.
Späť
Zdieľať
Diskusia