Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Samsung. 
18. júna 2021, 15:07
Čas čítania 2:51
Sponzorovaný obsah

Tieto príbehy ľudí, ktorí po rokoch našli obrúčku či psíka, ťa presvedčia, že nádej umiera posledná

Tieto príbehy ľudí, ktorí po rokoch našli obrúčku či psíka, ťa presvedčia, že nádej umiera posledná
Zdroj: Samsung
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Niektoré veci občas nájdeš na miestach, kde by si to nečakal.

Patríš k osobám, ktoré neustále niečo strácajú? Príbehy týchto ľudí, ktorí po dlhých rokoch našli svoju kameru, šperky a dokonca aj domácich miláčikov, ti dodajú nádej. Presvedč sa, že nič nemusí byť navždy stratené. Prečítaj si tieto zaujímavé príbehy, ktoré sme zozbierali v spolupráci so Samsungom. S jeho funkciou SmartThings Finds a príveskom SmartTag jednoducho nájdeš veci aj domácich miláčikov, ak ich hľadáš. 

Preto či už si majiteľom mobilu od Samsungu, alebo nad jeho kúpou rozmýšľaš, táto funkcia ťa presvedčí, že rozhodne ide o pozitívny benefit. Ak máš vždy poruke mobil, s podobnými stratami, aké zažili ľudia nižšie, sa nebudeš musieť stretávať. Preto čítaj ďalej a zistíš, ako na to. 

Viac informácií
smarttag, samsung
Zdroj: Samsung

Kúpila si vlastnú knihu

Táto žena je presným dôkazom, prečo sa neoplatí požičiavať knihy. Niekomu ju v dobrej vôli požičiaš a už ju viac neuvidíš. To však nie je prípad tejto slečny. Rozhodla sa objednať si kópiu svojej stratenej knihy. Keď jej však prišla, zistila, že ide o jej knižku, ktorú stratila. 

Našiel stratenú obrúčku

Osemdesiatdvaročný pán stratil svoju obrúčku v záhrade, pričom možno ani netušil, že ju stratil práve tam. Našiel ju však po rokoch veľmi zaujímavým spôsobom – na mrkve, ktorú sám vypestoval. Hádam sa s ním jeho žena pre stratenú obrúčku nerozviedla. 

Nechal si korčule na strome

Keď bol malý, korčule si zavesil na strom. Samozrejme, zabudol na ne. Keď sa však o niekoľko rokov neskôr vrátil, našiel ich na tom istom strome. Fascinujúce, ako sa s korčuľami príroda vyrovnala. 

Našli kufor aj s prekvapením

Pred šiestimi rokmi, keď boli na chate, stratila jeho ex kufor. Jeho mama ho našla pri rieke. Oblečenie síce už zrejme vyšlo z módy, no tá whisky, ktorá bola vnútri, len dozrela. 

Takýto nález vždy poteší

Muž našiel svoju peňaženku, ktorú mal vo štvrtej triede – avšak aj s poriadnym balíkom peňazí. Všetci sa tešíme, keď nájdeme pri praní aspoň euro vo vrecku, nieto ešte nájsť svoju starú peňaženku, kde je 300 dolárov. 

Našiel kameru a vrátil ju majiteľovi 

Mladík počas jazdy na bicykli lesom spadol a našiel pri tom GoPro kameru. Rozhodol sa, že sa pozrie, aké zábery na nej sú. Snažil sa podľa nich vypátrať majiteľov, čo sa mu aj podarilo. Štyri roky po tom, ako kameru našiel, ju osobne vrátil jej majiteľovi. Ten už ani nedúfal, že kameru ešte niekedy uvidí. 


Našli stratených domácich miláčikov

Stratiť svojho najlepšieho priateľa – domáceho miláčika – dokáže zabolieť. Mnohí majitelia však nestrácajú nádej a svojich psov či mačky hľadajú dlhé roky. To sa vyplatilo aj pánovi, ktorý našiel svojho strateného psa po troch rokoch. Ich radosť z opätovného stretnutia je doslova nákazlivá. 

Podobne dojímavý je aj príbeh mačky Mittens, ktorá sa schovala pod plachtu lode. Loď spolu s ňou odviezli ďaleko od domova. To však jej majitelia nevedeli a mysleli si, že je, chúďa, mŕtva. Mačička sa však nevzdala a prešla viac ako 30 kilometrov, aby sa dostala naspäť domov. Dostala sa do rúk veterinárovi, ktorý vďaka čipu vysledoval jej majiteľov a konečne sa mohla vrátiť domov. 

Nespoliehaj sa na podobné náhody, ale na SmartThings Find a SmartTag

Nikto nechce strácať kľúče, peňaženku a ani domácich miláčikov. S hľadaním vecí ti vie Samsung jednoducho pomôcť. Stačí ti na to inteligentná kľúčenka SmartTag a aplikácia Samsung SmartThings Find. SmartTag pripneš na čokoľvek, čo nechceš stratiť – či už to budú kľúče, alebo obojok tvojho psíka. SmartTag si prepojíš s telefónom a bude sa ti zobrazovať v aplikácii SmartThings Find. Následne vždy, keď potrebuješ zistiť, kde máš danú vec, prípadne aj psa, zistíš to v telefóne, SmartTag sa ti zobrazí na mape.  

Ak nevieš nájsť vec, na ktorej máš pripnutý SmartTag, môžeš ju doslova prezvoniť. Stačí jedno kliknutie na telefóne cez aplikáciu SmartThings Find a zaznie tón, vďaka ktorému svoje kľúče či batoh ľahko nájdeš. Dokonca si môžeš hlasitosť zvonenia zvýšiť, ak sa ti vec nedarí nájsť. Takto hľadáš veci s príveskom SmartTag aj cez iné zariadenie, ktoré však musí byť z radu Samsung Galaxy. 

smarttag, samsung
Zdroj: Samsung


Okrem toho SmartTag v spolupráci s aplikáciou SmartThings dokáže vytvoriť inteligentnú domácnosť. V tomto prípade musíš mať inteligentné zariadenia zaregistrované v aplikácii SmartThings a SmartTag bude fungovať ako tlačidlo na ich ovládanie. Môžeš si tak doma zapnúť svetlo skôr, než vojdeš dovnútra.

Chcem vedieť viac
smarttag
Zdroj: Samsung
Späť
Zdieľať
Diskusia