Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
23. júna 2021, 14:30
Čas čítania 6:18
Jakub Paulík

Overili sme údajne 4 najhoršie brnianske bary podľa recenzií. Jeden z nich zatvorila hygiena

Overili sme údajne 4 najhoršie brnianske bary podľa recenzií. Jeden z nich zatvorila hygiena
Zdroj: Refresher/Jakub Paulík
REFRESHER PIVO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Brno je plné skvelých podnikov s výborným pivom. Nájdu sa však výnimky.

V Česku nemusíš chodiť po dobré pivo ďaleko a Brno je toho žiarivým príkladom. Naša redakcia sa však rozhodla navštíviť tie najhoršie z najhorších pivární, ktoré sa podľa hodnotiacich návštevníkov nachádzajú na úplnom dne.

S niektorými to nie je také zlé, ako sme si pôvodne mysleli, v iných sme však skutočne trpeli. Pivá boli lacné, no chutili odporne. Časť z nich bola preplnená štamgastmi, pivným či marihuanovým dymom, v jednom prípade sme na toalete nenašli ani mydlo. V istom podniku, ktorý pred pár rokmi zatvorila hygiena, sa nachádzal rozbitý pisoár a posprejovaná toaleta.

Odporúčané
Vieš, čie pivo piješ? Toto sú majitelia známych pív na Slovensku a v Česku Vieš, čie pivo piješ? Toto sú majitelia známych pív na Slovensku a v Česku 15. mája 2021, 14:30
V tomto článku si prečítaš:
  • Kde sme mali najlacnejšie pivo a ako chutilo.
  • V ktorých podnikoch sa napriek zákazu fajčilo.
  • V ktorom bare sa budeš cítiť ako doma na dedine.
  • Kde sme našli rozbitý pisoár a posprejované WC.
Podľa čoho sme hodnotili a vyberali pivné bary?
V Brne sa nachádzajú stovky podnikov. Nebolo teda v našich možnostiach, aby sme pochodili všetky. Ako hlavného pomocníka sme si preto zvolili web Zomato, na ktorom ľudia z celého sveta dávajú barom svoje recenzie. V možnostiach sme si zvolili hodnotenia pivární a preskrolovali sme sa až na úplný koniec (9. strana).

Cieľom článku bolo overiť, či sú vymenované pivárne skutočne také zlé, ako uvádzajú recenzenti, alebo niektoré z nich poskytujú relatívne uspokojivé posedenie. Pri hodnotení sme sa zamerali na kvalitu a čistotu priestorov, prístup obsluhy, chuť čapovaného piva a v neposlednom rade na ceny. Vyhli sme sa hodnoteniu jedla, ktoré neponúkali v každom podniku, pričom v jednom mali aj obedové menu, takže by to nebolo fér.

Niektoré z podnikov uvedených na Zomato medzi najhoršie hodnotenými v texte nenájdeš, pretože sú podľa Google Maps trvalo zatvorené (ide konkrétne o bar Montána a Starobrněnskú pivnicu na Divadelní). Iné sú na Google Maps aktívne, no keď sme sa na ne boli pozrieť, na mieste stál odlišný podnik (Pivnice Erika) alebo bol bar zatvorený na zámok a podľa všetkého skončil (U Vrtule).

Na Devadesátce

Hodnotenie: 5/10
Na Devadesátce
Na Devadesátce Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Podľa fotografií na Zomato sme od podniku Na Devadesátce očakávali skutočne len to najhoršie. Posprejovaná budova zelenobielej farby mala skrývať interiér tradičného dedinského baru s hracími automatmi, ktorý musí poznať každý, kto sa narodil a vyrastal v malej obci. Na našej fotografii exteriéru podniku však môžeš vidieť, že majitelia fasádu budovy upravili.

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

Posprejované časti zakryli novým náterom a zelenú vystriedala farba sivá, ktorá dominovala aj vnútri baru. Po príchode dnu sme si všimli, že jeden zo zákazníkov vedie živý rozhovor s barmankou, no keď videl, že do podniku prišli noví hostia, odstúpil a nechal nás, nech si objednáme.

Podobných zákazníkov sa pri objednávaní vystriedalo viac a bolo vidno, že ide o podnik plný štamgastov, ktorí vždy s paňou za barom prehodia pár slov. Následne sme si sadli do rohu jednej z miestností. Dnu sa okrem nás nachádzali len traja ľudia. Všetci ostatní boli vonku.

Na Devadesátce
Na Devadesátce Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Osadenstvo podniku sa skladalo takmer výhradne zo starších ročníkov. I keď interiér baru podľa všetkého v posledných rokoch prerábali, stoly a stoličky „dedinského typu“ boli v bare stále prítomné a bolo z nich cítiť „ducha starej doby“. Klasické herné automaty po pravej strane od baru nahradil automat na športové stávky.

Kým sme si prebehli očami interiér, ktorý bol pomerne čistý a ničím nás veľmi nepohoršil, prišla k nám barmanka s pivami. Pri podávaní výdavku od obsluhy sme nezapočuli čarovné slovíčko „prosím“ a mali sme pocit, že pani barmanka sa viac venuje stálym zákazníkom ako novým tváram. Dojem z baru vie pritom výrazne ovplyvniť milá obsluha, ale koniec koncov na pivo sme nemuseli dlho čakať a to je hlavné.

Na Devadesátce
Na Devadesátce Zdroj: Refresher/Jakub Paulík

Objednali sme si 10° Starobrno – značku, ktorá býva medzi pivnými nadšencami značne kritizovaná. Pivo chutilo veľmi zle a po prvom dúšku nám v ústach zostala pachuť. Na druhej strane treba zvýrazniť, že stálo iba 27 českých korún, čo je v prepočte o niečo málo viac ako 1 €.

Odporúčané
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík 28. februára 2024, 17:00

Takouto nízkou cenou sa v dnešnej dobe môžu pýšiť len máloktoré podniky. Bar Na Devadesátce je pritom situovaný na adrese Skácelova, z ktorej sa dá do mesta dostať MHD za 13 až 17 minút, čo nie je zas tak ďaleko. Takúto nízku cenu by sme skôr očakávali od pivární, ktoré sú na samom okraji mesta.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99580 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V ktorom podniku bolo najhoršie pivo.
  • Ktorý bar musela zavrieť hygiena.
  • Ktorý mal mimoriadne čisté WC.
  • V ktorom bare spia ľudia na biliardovom stole.
  • Kde sme si nemohli umyť ruky mydlom.
Späť
Zdieľať
Diskusia