Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júna 2021, 15:08
Čas čítania 0:47
Kamila Šebestová

Joe Biden daroval na úvod samitu G7 britskému premiérovi bicykel. Ide o symbolické gesto?

Joe Biden daroval na úvod samitu G7 britskému premiérovi bicykel. Ide o symbolické gesto?
Zdroj: Getty Images/Drew Angerer
NEWS JOE BIDEN SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Sedem demokratických veľmocí sa stretáva preto, aby diskutovali o vakcinácii a klimatickej kríze. Preberať budú aj snahy Ruska a Číny.

V týchto dňoch je samit siedmich členských krajín G7. Najmocnejší lídri sveta sa stretávajú, aby diskutovali o dôležitých problémoch, ktorými sú momentálne najmä vakcinácia a klimatická kríza. Na úvod daroval americký prezident Joe Biden britskému premiérovi ručne vyrobený bicykel s motívom britskej vlajky. Boris Johnson Bidenovi na revanš venoval fotografiu pouličnej maľby.

Britského premiéra podľa portálu BBC v Londýne často vidieť na bicykli. Joe Biden teda vedel, že Johnsona takýmto darčekom poteší. Prezident dal bicykel vyrobiť v malej firme vo Filadelfii. Obyčajne výroba bicykla zaberie jej zamestnancom mesiace, Bidenovu objednávku tentoraz vybavili za niekoľko dní.

Majiteľ firmy Bilenky Cycle Works povedal, že ju prijal, aby zvýšil povedomie o firme, po čom nasledoval podľa jeho slov „organizovaný chaos“. Prezident potom bicykel spolu s helmou daroval Borisovi Johnsonovi. 

„Bolo to gesto priateľstva a symbol ich spoločného záujmu, ktorým je bicyklovanie,“ reagovali na darček zástupcovia prezidentskej kancelárie. 

Helma k bicyklu pre Borisa Johnsona.
Helma k bicyklu pre Borisa Johnsona. Zdroj: Facebook/Philly Bike Expo

Britský premiér venoval Joe Bidenovi fotografiu pouličnej maľby od americko-britskej fotografky Melissy Hightonovej, ktorá znázorňuje podobizeň Fredericka Douglassa. Douglass bol významnou osobnosťou v boji proti otrokárstvu a predtým bol sám otrokom.  

Odporúčané
Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk Slovenka Sarah hviezdi v LA: Kamoši odpadli z toho, že som stretla Travisa Scotta. Billie Eilish na mňa vyplazila jazyk 17. februára 2024, 9:30

Hlavy dvoch dôležitých krajín takto v štvrtok začali samit G7. Na samite bude sedem najbohatších krajín sveta riešiť tému vakcín, klimatickej krízy, ale aj snahy Ruska a Číny. 

Vládni predstavitelia krajín G7.
Vládni predstavitelia krajín G7. Zdroj: TASR/AP/Patrick Semansky
Odporúčané
Tehotná Talianka porodila v kóme dievčatko. Teraz sa po 10 mesiacoch zobudila Tehotná Talianka porodila v kóme dievčatko. Teraz sa po 10 mesiacoch zobudila 13. júna 2021, 12:31
Späť
Zdieľať
Diskusia