Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2021, 14:30
Čas čítania 6:32
Jakub Paulík

Z detského sériového vraha sa povracal jeho vlastný otec. Zabíjať začal už na základnej škole

Z detského sériového vraha sa povracal jeho vlastný otec. Zabíjať začal už na základnej škole
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI SÉRIOVÍ VRAHOVIA VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

O vraždách rozprával ako o počasí.

Okolo jej tela sa vytvorila kaluž krvi. Videl, že už nežije, no napriek tomu ju stále bodal. V dome sa okrem 27-ročnej Rebeccy nenachádzal nikto. O deti sa, našťastie, v tom čase starali starí rodičia, čo im zachránilo život. Mladá žena však mala smolu. Jej dom si vyhliadol vtedy iba 13-ročný sused, ktorý však výškou a váhou prevyšoval väčšinu miestnych detí. 

Hovorievali mu preto Iron Man, no neskôr mu ako jednému z najmladších sériových vrahov v USA prischla prezývka The Warwick Slasher. Keď ho policajti dostali, na rukách mal krv štyroch nevinných žien. Na slobodu ho pritom mali pustiť už ako 21-ročného.

Ďalšie články o vraždách spáchaných deťmi nájdeš v tomto vlákne.

Odporúčané
Zabijak sa tváril, že je gay. V klube pritancoval k mužovi a pichol mu injekciu s jedom Zabijak sa tváril, že je gay. V klube pritancoval k mužovi a pichol mu injekciu s jedom 3. júna 2021, 9:30
V tomto článku si prečítaš:
  • V dôsledku akého detailu sa dostal do pozornosti polície.
  • Prečo mali štvornásobného vraha prepustiť na slobodu už ako 21-ročného.
  • Čo vyšetrovateľom povedal o vraždách malých detí.
  • Prečo sa vrahov otec zo svojho syna povracal.
  • Ako vychádzal so svojimi kamarátmi a susedmi.
Craig Price.
Craig Price. Zdroj: WPRI-TV/reprofoto

Vraždil od základnej školy

Rebecca mala celý dom preplnený krabicami s vecami, ktoré si plánovala vziať so sebou. O niekoľko dní sa mala spoločne s deťmi sťahovať. To však už nestihla. V jeden júlový večer roku 1987 sa k nej vlámal 13-ročný sused, ktorý býval len o niekoľko domov ďalej.

Keď polícia vo Warwicku našla jej telo, bola z brutality, akou páchateľ vraždil, úplne zhrozená. Rebeccu dobodal kuchynským nožom takmer 60-krát. Išlo o zlodeja, ktorý zabil majiteľku domu, pretože ho chytila pri čine? Ak áno, prečo by ju bodal aj dávno po tom, čo už bola mŕtva? Odpovede na tieto otázky zatiaľ nepoznali. Páchateľ, iba 13-ročný Craig Price, sa pritom nachádzal bližšie, než tušili.

Od vraždy mladej ženy ubehli dva roky a miestni obyvatelia na ňu už pomaly zabudli. Neznámy zabijak sa však v roku 1989 znova pripomenul – a tentoraz dokonca trojnásobnou vraždou, pri ktorej neušetril ani deti. Modus operandi (spôsob spáchania trestného činu) bol pritom veľmi podobný. Vyšetrovatelia preto privolali na pomoc odborníkov z FBI, podľa ktorých boli na stope brutálneho sériového vraha.

Odporúčané
Ako 14-ročný zastrelil troch ľudí a dostal doživotie. Vo väzení si spravil vysokú školu, za minulosť sa hanbí Ako 14-ročný zastrelil troch ľudí a dostal doživotie. Vo väzení si spravil vysokú školu, za minulosť sa hanbí 18. septembra 2020, 11:13

Sťažoval sa, že ho jedna z obetí pohrýzla

Craig Price bol v roku 1989 15-ročným stredoškolákom. NBC News informujú, že v tom období mal za sebou už niekoľko vlámaní, no k svojmu okoliu sa vraj správal priateľsky a vždy bol obklopený kamarátmi. Na prvý pohľad by teda asi nikto nepovedal, že by bol schopný zavraždiť človeka. Blízke okolie však u neho pozorovalo časté výbuchy hnevu, ktorým určite nijak nepomáhalo to, že bol pravidelným užívateľom LSD.

Pod vplyvom drog sa vraj v septembri 1989 vlámal do jedného z domov, ktorý sa nachádzal neďaleko od jeho bydliska. Keď uvidel pootvorené okno na prízemí, zacítil príležitosť. Jeho ďalšími obeťami sa stali tri susedy: 39-ročná Joan Heatonová a jej dve dcéry, 8-ročná Melissa a 10-ročná Jennifer.

Tri obete Craiga Pricea.
Tri obete Craiga Pricea. Zdroj: WPRI-TV

V zúrivosti matku i deti mnohonásobne dobodal, pričom najmladšej, 8-ročnej Melisse rozbil aj lebku. Vyšetrovatelia uviedli, že obete bodal takou silou, až sa mu lámali čepele nožov, ktoré zostali zabodnuté v tele. Na obetiach ich podľa svojej výpovede vystriedal celkovo asi šesť.

Ako prvú zabil matku, ktorú v dome nechtiac prebudil tým, že pri lezení cez okno spadol na stôl, ktorý sa pod jeho váhou zlomil. Podľa CNN bol robustným hráčom amerického futbalu, ktorého vzhľadom na jeho nadmernú veľkosť prezývali Iron Man. V čase vrážd meral takmer 180 centimetrov a vážil vyše 100 kilogramov.

Odporúčané
Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie Účinkoval v českom Milionárovi a za vyhraté peniaze si nakúpil vražedné zbrane. Lesný vrah mal nadpriemerné IQ a necítil emócie 21. apríla 2024, 12:30

Keď ho teda Joan v prítmí domu zbadala, zrejme jej nenapadlo, že ide iba o 15-ročného stredoškoláka. Neželaný nočný návštevník v nej prebudil strach, a tak sa dala ihneď na útek, pričom na svoje spiace deti kričala, aby sa dostali k telefónu a privolali pomoc.

Podľa výpovede Craiga Pricea 39-ročnú matku rýchlo chytil s cieľom zavraždiť ju. Joan sa však tvrdo bránila. „Pohrýzla ma, tu môžete vidieť odtlačok. Pohrýzla ma tam a ja som ju pohrýzol tiež,“ opisoval vyšetrovateľom svoje spomienky. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 99411 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako chcel zabiť svojho spoluväzňa.
  • Kedy sa môže dostať na slobodu.
  • Ako ho opísal agent FBI, ktorý je odborníkom na sériových vrahov.
  • Prečo si pohoršil natočením rapového videa.
  • Ako sa do prípadu zapojil americký prezident Bill Clinton.
Domov
Zdieľať
Diskusia