Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2021, 9:30
Čas čítania 7:09
Daniel Mikolášik

Frajerky slovenských hokejistov: Ako hodnotia výkon svojich polovičiek na MS a čo im nesmie chýbať pri fandení?

Frajerky slovenských hokejistov: Ako hodnotia výkon svojich polovičiek na MS a čo im nesmie chýbať pri fandení?
Zdroj: Instagram/@taylormcgrail, @itsanetapaick
ŠPORT MAJSTROVSTVÁ SVETA V HOKEJI 2021 MS V HOKEJI 2021
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Kto sú ženy, ktoré podporujú našich reprezentantov, čomu sa venujú a ako hodnotia výkon Slovákov na MS 2021?

Majstrovstvá v Lotyšsku však sprevádzajú prísne bezpečnostné pravidlá a opatrenia. Jedným z opatrení je aj absencia divákov v hľadisku. Pre pandémiu koronavírusu sa tak na turnaji osobne nemohli nezúčastniť ani rodinní príslušníci, partnerky či manželky slovenských hokejistov.

Od partneriek reprezentantov z nášho tohtoročného kádra sme preto zisťovali, ako vyzerá fandenie u nich doma, ako to prežívajú a čo všetko nesmie chýbať. Rovnako sme sa pýtali aj na to, ako zatiaľ hodnotia výkon svojich polovičiek a celkovo národného tímu na šampionáte, a v neposlednom rade, kto sú, čomu sa venujú či aké majú koníčky.

Odporúčané
Ako vyzerajú hokejisti, ktorí nás reprezentujú na MS 2021 v Rige? Toto je historicky najmladší slovenský tím Ako vyzerajú hokejisti, ktorí nás reprezentujú na MS 2021 v Rige? Toto je historicky najmladší slovenský tím 21. mája 2021, 14:29

Soňa Kramárová (Peter Cehlárik)

Soňa má 23 rokov a pochádza z dedinky neďaleko Žiliny. Vyštudovala odbor fyzioterapia a svoj voľný čas najradšej trávi v prírode prechádzkami s partnerom a ich psíkom. Medzi jej koníčky patrí aj jazda na koni alebo golf. Výkon slovenského mužstva na šampionáte hodnotí veľmi pozitívne.

„Ja si myslím, že celý tím hrá naozaj výborne, na čo poukazujú aj ich výsledky, a tiež som veľmi hrdá na Peťa a jeho doterajšie výkony na majstrovstvách,“ prezrádza pre Refresher. U nich doma vraj fandí každý člen rodiny. „A keďže Peter je súčasťou tohtoročného tímu, fandí sa u nás dvojnásobne,“ dodáva.

„Ja osobne prežívam každý jeden jeho zápas, či už počas sezóny, alebo počas play-off, veľmi intenzívne, no musím sa priznať, že tieto reprezentačné zápasy prežívam omnoho viac. Slovensko je náš domov a som nesmierne vďačná, že môj partner ho má možnosť reprezentovať v Rige,“ hovorí. Počas fandenia vraj u nich nesmú chýbať slovenské reprezentačné dresy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Cehlárik (@petercehlarik)

Taylor McGrail (Adam Húska)

Taylor je Američanka, má 21 rokov a pochádza z Glastonbury v štáte Connecticut. S Adamom Húskom sa zoznámili na univerzite v Spojených štátoch. Taylor tento rok ukončila bakalárske štúdium v odbore marketing. Momentálne pracuje v rodinnej firme zaoberajúcej sa spracovaním kreditných kariet a platobných terminálov, ktorú prevádzkujú jej rodičia.

Odporúčané
Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) Reprezentant Liška: Ramsay z lavičky na rozhodcu nenadáva, keď niečo povie, má to obrovskú váhu (Rozhovor) 7. júna 2021, 12:30

„Fandíme zo Zvolena spolu s Adamovou rodinou. Bolo skutočne napínavé sledovať predošlé zápasy. Zvyčajne si dáme jednoduché občerstvenie pri sledovaní zápasov. To, čo mi skutočne chýba, je možnosť byť na tribúne a povzbudzovať,“ odpovedá pre Refresher na otázku, ako tento rok vyzerá jej fandenie a čo pri ňom nesmie chýbať.

„Adam veľmi tvrdo pracuje a trpezlivo čaká na svoju príležitosť hrať na tohtoročnom šampionáte. Rada ho sledujem pri hre, pretože vidím, ako to ho to baví a že jeho tvrdá práca sa vždy vyplatí. Tím Slovenska hrá zatiaľ výborne a ja sa nemôžem dočkať ďalších zápasov,“ dodáva.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor McGrail (@taylormcgrail)

Adriana Peťková (Mário Grman)

Adriana posledný rok žila s priateľom vo Fínsku, keďže 24-ročný obranca hrá za fínsky klub SaiPa Lappeenranta. Momentálne má v pláne pokračovať v druhom stupni štúdia na vysokej škole. Prvý stupeň dokončila na univerzite s ekonomickým zameraním a popri štúdiu pracovala vo verejnoprávnej inštitúcii.

Počas šampionátu si užíva hokejovú atmosféru s rodinou a priateľmi z pohodlia domova. „Je obrovská škoda, že tento rok sa nedá podporiť a povzbudiť priamo zo štadióna. Samozrejme, že zápasy prežívam s priateľom,“ hovorí. Jeho výkon na MS hodnotí veľmi pozitívne. Je totiž veľmi šťastná a hrdá, že sa mu tvrdou prácou podarilo zaslúžene dostať do reprezentácie. 

Odporúčané
TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého TOP 5: Najlepšie hokejové filmy, ktorých príbehy a športové momenty zdvihnú zo sedačky úplne každého 1. júna 2021, 9:30

„Navyše, musím priznať, že prvé tohtoročné prípravné reprezentačné zápasy som bola až priam nervózna, pretože som si priala, aby mu to vyšlo podľa predstáv. A čo nesmie chýbať? Pravdaže vždy dobrá nálada,“ uzatvára a zároveň dodáva, že pevne verí, že Slovákom sa tento rok podarí doniesť domov aj nejakú medailu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana (@adrianapetkova_)

Alexandra Jánošík (Adam Jánošík)

Alexandra je manželka Adama Jánošíka a momentálne je na materskej dovolenke s ich 1,5-ročným synčekom Alexkom. Fandenie prežívajú vo veľkom, asi ako každá hokejová rodina, tvrdí.

„Je úžasné vidieť fanúšikov, ako sa radujú z každého jedného zápasu, no pre nás je to o štipku silnejšie, pretože u nás sa emócie nekončia spolu so zápasom. U nás ostávajú na ďalšie dni, mesiace, ba roky, pretože aj tieto zápasy vedia ovplyvniť hokejovú kariéru, a teda aj naše životy,“ prezrádza pre Refresher Alexandra s tým, že to prežíva veľmi emotívne.

„Hlavne odkedy máme Alexka, tak sa pozorujem, že som pri hokeji veľmi hlučná, ale zjavne mu chcem dať týmto hulákajúcim spôsobom najavo, že na svojho tatika môže byť pyšný najviac na svete a že je od nás tak dlho preč z dôvodu, pre ktorý sa to oplatí vydržať,“ hovorí.

Výkon Slovákov si vraj netrúfa hodnotiť, pretože aj napriek 7-ročnému vzťahu s profesionálnym hokejistom sa v hokeji veľmi nevyzná. „Som rada, že som konečne pochopila, čo znamená, zakázané uvoľnenie (smiech). My manželky a partnerky tu nie sme na hodnotenie zápasu, ale na psychickú podporu, ktorá sa od nás vyžaduje každý deň v sezóne. Naši sú tieto majstrovstvá rozhodne úžasní a verím, že im to vydrží,“ dodáva.

Tereza Vanišová (Adrián Holešinský)

Tereza pochádza z Česka, má 25 rokov a rovnako ako jej partner sa venuje hokeju. S Adriánom Holešinským sa zoznámili vďaka tomu v USA, kde obaja hrali hokej za rovnakú univerzitu. Momentálne stále hrá hokej a popritom si dorába vysokú školu. Aj napriek tomu, že je z Česka, ona aj celá jej rodina fandí Slovákom.

Odporúčané
KVÍZ: Patríš k hokejovým trénerom? Otestuj sa, koľko toho vieš o MS v hokeji KVÍZ: Patríš k hokejovým trénerom? Otestuj sa, koľko toho vieš o MS v hokeji 27. mája 2021, 14:10

„Samozrejme, najviac to prežívam ja a som z toho určite viac nervózna, akoby som mala ísť hrať ja sama. Z toho, čo Adrián zatiaľ odohral, hodnotím jeho výkony pozitívne. Určite bolo poznať, že pre zranenie nebol úplne stopercentný, ale myslím si, že si odohral svoje,“ prezrádza. 

„Inak som zatiaľ z hry Slovákov nadšená, majú mladý, rýchly tím, ktorému perfektne vyhovuje ofenzívny systém hry, čo hrajú. Navyše mám pocit, že žiadny hráč si nedovolí nič pustiť, páči sa mi ich bojovnosť a to, ako tímovo hrajú,“ dodáva Tereza.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Vanišová (@tereza_vanisova)

Aneta Pažická (Róbert Lantoši)

Aneta študovala na gymnáziu a v čase, keď sa rozhodovala o svojej budúcnosti, s Róbertom Lantošim sa jej skrížili cesty. Začala sa s ním deliť o jeho hokejovú kariéru a všetky radosti a starosti, ktoré prináša. V budúcnosti, keď sa spoločne usadia, sa vidí v podnikaní. Ale keďže sa iba prednedávnom vrátili z Ameriky, doháňa zameškané chvíle s rodinou a priateľmi.

„Pri každom zápase je určitá nervozita, pretože to nie je ako bežný zápas v sezóne. Má to úplne iný náboj a o to je to špeciálnejšie. S napätím sledujeme celá família aj priatelia každý jeden zápas a držíme chlapcom palce. Reprezentovať rodnú krajinu so slovenským znakom na hrudi je česť,“ prezrádza pre Refresher.

Odporúčané
Budeme hokejoví majstri sveta? Odpovedali nám tí najpovolanejší Budeme hokejoví majstri sveta? Odpovedali nám tí najpovolanejší 26. mája 2021, 17:30

„Na Robka sme všetci veľmi hrdí. Myslím, že ako aj celé Slovensko môžeme byť pyšní na všetkých chalanov za to, akú stopercentnú prácu odvádzajú v každom jednom striedaní a akú bojovnosť a srdiečko ukazujú v každom zápase,“ dodáva Aneta.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 𝙰𝚗𝚎𝚝𝚊 𝙿𝚊𝚣𝚒𝚌𝚔𝚊 (@itsanetapaick)

Rebeka Ďurišová (Adam Liška)

Rebeka pochádza z Trenčína a momentálne študuje na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. V domácom prostredí fandí spoločne s rodinou v plnom nasadení. „Všetci to prežívame, každú jednu sekundu sme v napätí. Prežívam to všetko asi ešte viac ako obyčajný fanúšik, tým, že mi tam hrá priateľ, tak je vo mne plno emócií,“ hovorí.

Má v sebe obrovskú radosť a napätie v jednom, ale taktiež strach, aby sa niečo nestalo. A v neposlednom rade obrovskú hrdosť. Slovákom drží palce a najviac, pochopiteľne, Adamovi. „Tak ako všetkých, aj mňa chalani tento rok veľmi prekvapili. Sú to neskutoční bojovníci a to, čo predvádzajú na ľade, je úžasné,“ povedala pre Refresher.

A čo všetko u nich doma nesmie pri tohtoročnom fandení chýbať? „U nás je to určite dobrá nálada. Myslím si, že s úsmevom to ide všetko tak nejako ľahko. Taktiež sme všetci doma oblečení v dresoch a posielame Adamovi podporu do Rigy aspoň takto na diaľku,“ dodáva Rebeka.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23)

Adriana Fišerová (Matúš Sukeľ)

Adriana pochádza z Liptovského Mikuláša, má za sebou prvý stupeň vysokoškolského štúdia zameraný na predškolskú a elementárnu pedagogiku. Počas štúdia otehotnela, takže momentálne je na rodičovskej dovolenke a venuje sa dcérke Adelke.

Odporúčané
PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 PREHĽAD: Program slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2021 15. mája 2021, 9:30

Podľa jej slov Matúš odvádza na MS dobré výkony. To, čo od neho tréneri chcú, sa snaží plniť najlepšie, ako vie. „Tohtoročný tím na MS je mladý a myslím si, že veľa ľudí neočakávalo takýto začiatok šampionátu. Priznám sa, ja som z toho tiež milo prekvapená, ale verím, že im to takto pôjde aj naďalej. Vidno, že sú dobrá partia a bojujú za to, aby dosiahli čo najlepší výsledok.“
 
Tento rok vyzerá jej fandenie trochu inak ako po iné roky práve kvôli ich dcérke. „Keď sú zápasy cez deň, tak sa venujem jej a popritom sa snažím pozerať hokej alebo aspoň počúvať komentár. A keď ju má kto postrážiť, tak to hneď využijem a sadnem si pred televízor. Ale bez ohľadu na to, či je Adela pri mne alebo nie, tak im držíme palce rovnako,“ dodáva Adriana.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adriana Fišerová (@adrianafiserova)

Tatiana Smolová (Mislav Rosandič)

Tatiana má 28 rokov a ukončenú právnickú fakultu. Pracovala v advokácii, no aktuálne je na materskej dovolenke s ich spoločnou dcérkou Lorenou. Ako mamina na materskej nemá toľko času pozerať hokejové zápasy, stíha však sledovať výsledky a teší sa z toho, ako sa jej partnerovi a slovenskému národnému tímu darí.

„Teším sa, že sa im darí, a dúfam, že sa bude aj naďalej. A hlavne, aby sa im všetkým vyhýbali zranenia. Rodina sleduje zápasy, vždy keď sa dá, a všetci veľmi držia palce,“ povedala pre Refresher Tatiana.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tatiana Smolova (@tatkasmolova)

Petra Filová (Dávid Buc)

Petra pracuje vo farmaceutickej firme, no momentálne je už 1,5 roka na materskej dovolenke s ich spoločným synčekom Riškom. V týchto dňoch sa okrem fandenia Slovákom intenzívne venuje aj plánovaniu svadby, ktorá ich s Dávidom čaká o pár týždňov.

Tohtoročné MS sú tretie v poradí, na ktorých jej partner reprezentuje Slovensko, no historicky prvé, na ktorých sa Petra pre pandémiu koronavírusu nezúčastnila osobne v dejisku šampionátu. „Je mi to veľmi ľúto, no spoločne so synčekom fandíme doma a je to veľká zábava,“ tvrdí.

„Je mu jedno, či tato hrá alebo nie, stačí, že vidí v televízii slovenský dres na hokejistovi, a už behá po dome hore-dole a kričí: tato góóóól, tatoooo góóól. Chalanom veľmi doma fandíme a držíme palce. Verím, že Dávid čoskoro dostane príležitosť a nastúpi na zápas, a rovnako ako každý rok nás poteší výborným výkonom a pomôže mužstvu k dosiahnutiu cieľa,“ dodáva Petra.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Filová (@peta_filo)

Kristína Čavajdová (Miloš Roman)

Kristína pochádza z Kysuckého Nového Mesta, študuje na vysokej škole a momentálne sa pripravuje na skúšky. Je veľmi šťastná, že sa jej partnerovi Milošovi Romanovi podarilo dostať do finálnej zostavy svetového šampionátu. Jeho výkon hodnotí veľmi pozitívne a drží mu palce pri každom jednom zápase.

„Výkon našich reprezentantov je celkovo výborný, nech im to takto vychádza aj naďalej. U nás doma každý rok fandíme celá rodina, ale tento rok je pre mňa o dosť špeciálnejší. Naše mesto taktiež žije hokejom, na námestí je nainštalovaná veľká obrazovka, kam chodíme, samozrejme, aj my a obe rodiny fandíme naplno,“ hovorí pre Refresher Kristína.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kristína Čavajdová (@kristina.cavajdova)

Späť
Zdieľať
Diskusia