Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2021, 10:31
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Eurovíziu vyhrali Taliani s vystúpením ako z 80. rokov. Česi poslali Bena Cristovaa, počas šou vystúpil aj raper Flo Rida

Eurovíziu vyhrali Taliani s vystúpením ako z 80. rokov. Česi poslali Bena Cristovaa, počas šou vystúpil aj raper Flo Rida
Zdroj: ČTK/AP/Peter Dejong
NEWS EUROVÍZIA
Uložiť Uložené

Pesničková súťaž pozná svojho víťaza. Najlepšou kapelou sa stali Maneskin z Talianska.

65. ročník pesničkovej šou Eurovízia sa niesol v znamení pandémie, napriek tomu sa osobne na vystúpenia reprezentantov mnohých krajín sveta mohlo prísť pozrieť naživo až 3 500 ľudí, informuje CNN.

Víťazom súťaže sa stala punkrocková skupina Maneskin z Talianska so skladbou Zitti E Buoni. Vo finále porazila Švajčiarov a Francúzov. Taliansko si tak pripísalo historicky tretie víťazstvo v rámci histórie Eurovízie. 

Počas samotnej šou zaujalo napríklad vystúpenie amerického rapera Flo Ridu, nie však práve v pozitívnom svetle. Známy interpret sa na pódiu objavil len krátko, aby pomohol speváčke zo San Marína. Vystúpenie však pravdepodobne hlasujúci neocenili, keďže sa malý štát ocitol medzi najhoršími. 

Odporúčané
Opustili Desmod a našli si nového speváka. Namiesto Kulyho uvítali rockový talent zo Superstar Opustili Desmod a našli si nového speváka. Namiesto Kulyho uvítali rockový talent zo Superstar 22. mája 2021, 16:36

Slovensko sa na súťaži v posledných rokoch nezúčastnilo. Naopak, Česká republika má reprezentantov, ktorí na Eurovíziu chodia, tento ročník však nevyšiel podľa predstáv. Známy spevák a raper Ben Cristovao v semifinále divákov skladbou Omaga nezaujal.

Späť
Zdieľať
Diskusia