Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2021, 11:09
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Grécko otvorilo brány pre turistov vrátane Slovákov. Za týchto podmienok ťa pustia do krajiny

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Grécko otvára svoje hranice pre Slovákov, dovolenková sezóna sa začína o pár dní.

Grécko otvára svoje brány pre turistov z mnohých krajín vrátane tých zo Slovenska, upozornili Aktuality. Stačí mať potvrdenie o zaočkovaní najmenej 14 dní od poslednej dávky alebo PCR test, ktorý nie je starší viac než 72 hodín.

Alternatívou k týmto potvrdeniam je doklad o prekonaní koronavírusu v posledných 9 mesiacoch. Gréci akceptujú okrem vakcín registrovaných Európskou liekovou agentúrou aj čínsku či ruskú vakcínu.

Okrem toho musí každý dovolenkár vyplniť formulár so základnými otázkami na vládnej stránke. 

V Grécku naďalej platia relatívne prísne hygienické opatrenia. Otvorené sú iba terasy, od pol jednej ráno do piatej ráno je zákaz vychádzania.

Platí aj povinnosť nosiť rúško vonku aj vo vnútorných priestoroch, a to bez výnimky. Otvorené sú múzeá aj turistické pamiatky, tamojšie úrady však mysleli aj na plážových dovolenkárov. Pod slnečníkom môžu sedieť maximálne dvaja ľudia, resp. neobmedzený počet ľudí z rovnakej domácnosti. 

Späť
Zdieľať
Diskusia