Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. mája 2021, 15:42
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Aktualizované: V RTVS varil kuchár s vytetovaným symbolom futbalových hooligans. „Chystá biely chlieb?“ pýtajú sa Slováci

NEWS
Uložiť Uložené

Verejnoprávna televízia si nedala pozor na človeka, ktorého pozvala do šou o varení.

Článok sme aktualizovali o stanovisko RTVS. 

RTVS si do relácie o varení pozvala kuchára, ktorý má na ruke vytetovanú skratku ACAB, ktorá v preklade znamená „Všetci policajti sú bastardi“.

Ide o symboliku blízku krajnej pravici, futbalovým hooligans a skinheadom zameriavajúcim sa na odpor proti represii polície alebo politikov. Vyjadruje nerešpektovanie systému a často sa okrem tetovaní objavuje aj vo forme grafitov.

Odporúčané
V strane Za ľudí sa chystá výmena šéfky, Remišovú môže vystriedať Kolíková. Konflikt v strane graduje V strane Za ľudí sa chystá výmena šéfky, Remišovú môže vystriedať Kolíková. Konflikt v strane graduje 21. mája 2021, 14:24

Ako prvý si tetovanie všimol známy tvorca meme obrázkov Ceco, ktorý v príspevku na sociálnej sieti Instagram označil aj samotnú televíziu. Tá zatiaľ nereagovala, ozvali sa však ľudia, ktorí poznajú význam tejto skratky.

Z kuchára si uťahujú – niektorí sa čudujú, že v hrnci nemá bielu čokoládu, iní sa pýtajú, či bude piecť biely chlieb. Skratka je totiž blízka extrémistom, ktorí nerešpektujú práva marginalizovaných skupín obyvateľstva. 

Sledovatelia stránky @cecove_meme tvrdia, že kuchár si neskôr v priebehu relácie nasadil gumové rukavice.

Ide o popoludňajšiu šou Dámsky klub, ktorej súčasťou je aj kútik o varení. 

„RTVS sa dôrazne dištancuje od akýchkoľvek násilných prejavov a používania hanlivých symbolov. Okolnosti vzniknutej situácie preveríme, všetkým divákom sa ospravedlňujeme,“ napísala Refresheru hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ceco (@cecove_meme)

Domov
Zdieľať
Diskusia