Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 15:14
Čas čítania 1:37
Martin Mičuda

Ford začína písať novú kapitolu. Najúspešnejší pick-up na svete sa predstavuje v elektrickej verzii Lightning

Ford začína písať novú kapitolu. Najúspešnejší pick-up na svete sa predstavuje v elektrickej verzii Lightning
Zdroj: Ford
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORD
Uložiť Uložené

F-150 bude mať 800-kilové batérie.

Elektrické F-150 má začať písať novú kapitolu slávneho pick-upu. Séria F je totiž už vyše 38 rokov najpredávanejším automobilom v USA a 43 rokov bez prestávky ide o najúspešnejší pick-up na americkom trhu. Minulý rok predstavil Ford úplne novú, elektrifikovanú generáciu. Čisto elektrický Ford F-150 s prívlastkom Lightning však spoznáme až teraz.

Praktický elektromobil vychádza z aktuálnej generácie efkovej série. Poznávacím znakom je však špecificky tvarovaná svetelná technika – predné full-LED svetlá sú opticky prepojené hrubým pásom, rovnako ako aj vzadu. Mohutná maska je zaslepená efektnou štruktúrou, nárazníky na oboch koncoch majú čistejší a minimalistickejší dizajn, zatiaľ čo za prednými blatníkmi sú schránky na nabíjanie. 

Ford,F 1-150, Lightning,
Zdroj: Ford

Na rozdiel od konvenčných verzií má interiér inak tvarovanú palubnú dosku – centrom je 15,5" dotykový displej s infotainmentom Sync 4, ktorý je orientovaný na výšku. Prakticky identické riešenie má aj elektrický Mustang, čím Ford zjednotil vnútornú architektúru elektromobilov. Ide však o príplatkové riešenie; základom je 12" displej, ktorý je pre klasické F-150 tým najvyšším vyhotovením.

Späť
Zdieľať
Diskusia