Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. mája 2021, 22:24
Čas čítania 0:38
Dominik Vetrák

Manželku Henricha VIII. Tudora stvárni černošská herečka. V seriáli zmenili farbu pleti historickej osobnosti

Manželku Henricha VIII. Tudora stvárni černošská herečka. V seriáli zmenili farbu pleti historickej osobnosti
Zdroj: Channel 5
FILMY A SERIÁLY ANNE BOLEYN
Uložiť Uložené

Minisériu Anne Boleyn začnú vysielať už tento mesiac. Vzbudzuje však obrovskú vlnu kontroverzie.

Televízna stanica Channel 5 začne v priebehu tohto mesiaca vysielať novú historickú drámu s názvom Anne Boleyn. Na internete sa objavil prvý teaser trailer, ktorý však pobúril divákov po celom svete.

Dôvodom je, že autori seriálu do roly druhej manželky anglického kráľa Henricha VIII. Tudora obsadili černošku. V novej minisérii si skutočnú historickú postavu zahrala herečka Jodie Turner-Smith (Queer & Slim). 

Odporúčané
Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana Tvorca vizuálnych efektov Vlado Valovič prezrádza, ako robia počítačové efekty pre Harryho Pottera, Pirátov Karibiku či Aquamana 11. mája 2021, 9:30

Kritici seriálu upozorňujú, že historická autentickosť by v týchto prípadoch mala byť zachovaná. Jodie nie je jediná černošská herečka v ansámbli. Jej seriálového brata Georgea Boleyna si zase zahrá Paapa Essiedu (I May Destroy You), takže tvorcovia seriálu zrejme zmenili farbu pleti celej rodiny. 

Príbeh kráľa Henricha VIII. a jeho manželiek sme mohli vidieť aj vo filme Kráľova priazeň z roku 2008. V tejto historickej dráme postavu Anny Boleynovej stvárnila Natalie Portman. 

V čase ich spoločného panovania sa kráľ vzbúril voči katolíckej cirkvi a postavil sa na čelo anglikánskej odnože. Miniséria sa zameria na posledné mesiace života Anne a je možné, že bude mať feministický nádych. 

Domov
Zdieľať
Diskusia