Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2021, 13:49
Čas čítania 1:07
Kamila Šebestová

Aktualizované: Vo fitnescentrách napokon test potrebovať nebudeš

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Za akých okolností môžeš navštíviť fitko?

Aktualizované 14. 5. 2021 o 19:00

Nový covid automat platný od pondelka 17. 5. prináša zmeny. V pôvodnej verzii článku sme ťa informovali o povinnosti mať čerstvý test zakaždým, keď ideš do fitka (antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo PCR test nie starší ako 3 dni). Na vstup do fitnescentier napokon test potrebovať nebudeš, upresnil to Úrad verejného zdravotníctva. Zmena prišla na základe záverov odborného konzília. Test však budeš potrebovať v aquaparkoch, ak chceš využiť interiérové služby.

Môžeš ísť do fitka?

V bordových okresoch ostávajú fitká zatvorené. V ružových, červených a oranžových okresoch si však môžeš ísť za cvičiť za určitých podmienok.

Ružových okresov je momentálne na Slovensku väčšina. Mapu s prehľadom okresov podľa regionálneho covid automatu na ďalší týždeň nájdeš nižšie v článku. 

Doteraz platilo, že v ružových a červených okresoch mohlo byť vo fitnescentrách maximálne 6 osôb. Na každého návštevníka malo pripadať 15 štvorcových metrov. Do fitka si potreboval 7-dňový antigénový test. Všetky tieto podmienky platia do polnoci v nedeľu 16. 5.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022, 12:00

Okrem testov sa podľa informácií TV Markíza zmení aj metráž a kapacita fitnescentier. Majitelia si môžu vybrať, ktorý z týchto dvoch faktorov obmedzia. V červených okresoch môže do posilňovní vstúpiť maximálne 10 ľudí, v ružových 15. Oranžové okresy majú limit 20 ľudí. 

V červených a ružových okresoch musia zariadenia vyčleniť aspoň 25 m2 na jedného návštevníka, v oranžových zostáva číslo 15. 

Majitelia fitnescentier sa domnievajú, že toto opatrenie návštevníkov odradí. „Ak by to bolo tesne po prvom uvoľnení, keď boli ľudia frustrovaní z toho, že sedia doma a nemôžu cvičiť vo fitkách, vtedy by sa podľa mňa našla časť klientely, ktorá by to bola ochotná podstúpiť a chodili by na testovania,“ povedala majiteľka bratislavského fitnescentra pre TV Markíza.

Regionálny covid automat, ktorý by mal platiť od budúceho týždňa.
Regionálny covid automat, ktorý by mal platiť od budúceho týždňa. Zdroj: https://korona.gov.sk/#buduci-sk

Od soboty 15. mája na Slovensku neplatí núdzový stav. Spolu s ním končí aj zákaz vychádzania a zákaz zhromažďovania sa.

Odporúčané
Núdzový stav končí, oznámil premiér Eduard Heger Núdzový stav končí, oznámil premiér Eduard Heger 14. mája 2021, 15:09
Domov
Zdieľať
Diskusia