Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2021, 18:09
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Známy youtuber takmer prišiel o život: na videu strieľal zo snajperky, ktorá mu explodovala v rukách

Známy youtuber takmer prišiel o život: na videu strieľal zo snajperky, ktorá mu explodovala v rukách
Zdroj: Pixabay/Military Material/voľne na použitie
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Kovové časti pušky mu po výbuchu vystrelili priamo do tváre.

Známy americký youtuber a expert na zbrane Scott DeShields jr. takmer na kameru zachytil svoju vlastnú smrť. Tvorca na takmer 2-miliónovom youtubovom kanáli s názvom Kentucky Ballistics totiž na videu skúšal strieľať z mimoriadne silnej pušky s veľkými projektilmi, ktorá mu nečakane explodovala priamo v rukách, píše Unilad.

Odporúčané
V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie V Dubaji nestačí len dobre vyzerať, hovorí Slovenka, ktorá pracuje pre svetovú hviezdu Supercar Blondie 5. mája 2021, 9:30

Išlo o zbraň s názvom Serbu RN-50, ktorá bola vyrobená v spolupráci s youtuberom Royalom Nonesuchom (taktiež zaoberajúci sa strelnými zbraňami a muníciou). Scott z nej na videu niekoľkokrát vystrelil bez akýchkoľvek komplikácií, no v jednom momente mu puška po vystrelení doslova vybuchla a časti z nej mu vystrelili priamo do tváre.

Vo videu tvrdí, že zbraň používal už viackrát predtým, no nikdy s ňou nemal žiadne problémy. Pripustil však, že „munícia mu pripadala pomerne vtipná“. Keď šiel vystreliť poslednú strelu, cítil, že puška je príliš teplá, no nevenoval tomu väčšiu pozornosť. Práve pri poslednej strele však napokon explodovala. 

Explóziu nájdeš v čase 4:27

Po výbuchu mu z hlavy odletela šiltovka aj okuliare a spadol zo stoličky na zem. Zadná časť pušky ho trafila priamo do tváre. Následky výbuchu však boli omnoho vážnejšie. Dokonca ho museli hospitalizovať v nemocnici.

Na Instagram neskôr napísal, že kus kovu mu prenikol cez krk a roztrhol krčnú žilu. Kovová časť mu dokonca poranila pravú časť pľúc, ktorá sa naplnila krvou. Zlomil si pri tom aj niekoľko kostí a nos. Po výbuchu okamžite oslepol na pravé oko a stratil množstvo krvi. Aktuálne sa zo zranení zotavuje. Podľa vlastných slov je nadšený, že sa mohol vrátiť k životu, pretože celé to mohlo dopadnúť úplne inak.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kentucky Ballistics (@kentuckyballistics)

Späť
Zdieľať
Diskusia