Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je PR správa spoločnosti Kaufland
10. mája 2021, 7:37
Čas čítania 0:55
Sponzorovaný obsah

Rýchla a jednoduchá: bezlaktózová cibuľová nátierka so syrom od Metalheada in the Kitchen

GASTRO
Uložiť Uložené

Priprav si túto chutnú nátierku a ozvláštni svoju večeru či raňajky.

Chýba ti inšpirácia na chutné raňajky či večeru a nie si práve kulinársky typ? Osviež svoj jedálniček chutnou cibuľovou nátierkou, ktorá je navyše bezlaktózová aj bezlepková.  Expresný tip, ktorý poteší nielen metalistov, si pre teba pripravil známy foodbloger Metalhead in the Kitchen alias Viktor Kalivoda. Môžeš si ju dať s chlebíkom, ale aj ako dip k čipsom či na hranolčeky. A aj s umývaním riadov ti zaberie menej než polhodinu. 

Nátierka so syrom a s cibuľou od Metalheada in the Kitchen

Aj keď je so syrom, môžu si na nej pochutnať ľudia s intoleranciou na laktózu či celiatici. Môžeš si ju však pripraviť aj s normálnym chlebíkom, výber je na tebe. 

nátierka, kaufland, jedlo, cibuľová nátierka
Zdroj: Kaufland

SUROVINY:

250 g cibule

150 g K-free bezlaktózového syra

50 ml olivového oleja

40 ml vody

1 PL hnedého cukru

1 ČL soli

2 ČL vínneho octu

¼ ČL kajenského korenia

cesnakový prášok podľa chuti

mleté čierne korenie

pažítka, jarná cibuľka

K-free bezlepkový chlieb


POSTUP:

  1. Cibuľu narežeme na tenké plátky alebo na malé kocky, podľa chuti. Dáme ju do hrnca, pridáme cukor, soľ a počkáme asi 5 minút, aby pustila šťavu. Pridáme olej a za občasného miešania opražíme do zlatista.
  2. Pridáme ocot, vodu a varíme tak, aby sa zredukovalo množstvo vody. Skaramelizovanú cibuľku preložíme do misky a necháme vychladnúť.
  3. Nakoniec pridáme K-free bezlaktózový syr, premiešame a dochutíme koreninami. Podávame na bezlepkovom chlebíku s pažítkou alebo jarnou cibuľkou.
Všetko potrebné (nielen) na prípravu chutnej nátierky bez lepku a laktózy nájdeš v rámci značky K-free pod jednou strechou v Kauflande.
Domov
Zdieľať
Diskusia