Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2021, 17:09
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Aktualizované: Slovensko vyhostí troch ruských diplomatov. Rusko odpovedá, vyhostí rovnaký počet slovenských diplomatov

NEWS
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger na tlačovke oznámil vyhostenie troch diplomatov z Ruska, ktorí musia do siedmich dní opustiť Slovensko.

Slovensko sa pridá k Českej republike a v reakcii na zistenia o pôsobení ruských spravodajských služieb na území našich susedov vyhostí troch diplomatov z Ruska. Na odchod z nášho územia majú sedem dní. Na tlačovej konferencii to oznámil predseda vlády Eduard Heger. Slovenskej republike naďalej záleží na vzťahoch s Ruskom, musia však byť založené na vzájomnom rešpekte.

Podľa Jaroslava Naďa nejde len o akt solidarity, Slovensko pracuje aj s ďalšími informáciami, ktoré minister obrany nechcel špecifikovať. 

Moskva podľa agentúry Reuters na reakciu slovenskej vlády odpovedá. Údajne chce vyhostiť troch slovenských diplomatov. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová povedala, že Moskva je reakciou Bratislavy sklamaná. 

Česko v sobotu oznámilo vyhostenie 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe, ktorí boli identifikovaní ako dôstojníci tajných služieb. Dôvodom bolo podozrenie zo zapojenia dôstojníkov ruskej vojenskej rozviedky do výbuchu muničných skladov v obci Vrbětice v Zlínskom kraji z októbra a decembra 2014. Počas výbuchu prišli o život dve osoby.

Späť
Zdieľať
Diskusia