Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2021, 19:32
Čas čítania 2:52
Dominik Vetrák

Recenzia: Bob Odenkirk je zabijak, ktorého sa boja aj bezpečnostné služby. V brutálnom filme Nobody vyvraždí desiatky Rusov

FILMY A SERIÁLY NOBODY FILM
Uložiť Uložené

Snímku Nobody sa oplatí vidieť v kine, no ak máš chuť na poriadny akčňák, vieš si ju pozrieť už aj teraz. A určite sa to oplatí.

Od premiéry Hardcore Henryho ubehlo neuveriteľných 6 rokov. Režisér Ilya Naishuller odvtedy pracoval na videoklipoch a krátkych projektoch, no konečne sa dostal k svojmu druhému filmu. Nobody je nakrútený podľa scenára Dereka Kolstada, scenáristu snímok Johna Wicka. Môžeš teda čakať podobný film. Poctivo natočená akcia, množstvo mŕtvych tiel, sympatický hlavný hrdina a úžasné scény, pri ktorých sa v tebe zobudí „malý chlapec“ milujúci násilné scény. 

Hlavnou postavou je Hutch Mansell (Bob Odenkirk), muž v pokročilom veku, ktorý sa nachádza v stereotypnej fáze života. Stará sa o svoju rodinu, no okrem nudných konverzácií a práce nič nezažíva. Divák sa s jeho životom oboznámi v skvelej úvodnej scéne, ktorá pracuje s rýchlym prestrihom a uvádza nás do deja, v ktorom Hutch prežíva najmä každodenné nudné udalosti. 

Odporúčané
Marvel otvorene rieši rasizmus. USA nechcú čierneho Captaina America a Falcon to chce zmeniť Marvel otvorene rieši rasizmus. USA nechcú čierneho Captaina America a Falcon to chce zmeniť 17. apríla 2021, 19:02

Život sa mu však zmení vo chvíli, keď jeho dom prepadnú lupiči. Spolu so synom ich môžu poraziť, no v poslednej chvíli zaváha a nechá ich odísť. Niečo sa v ňom však zlomí a divák sa postupne dozvedá, že Hutch je nesmierne schopný a talentovaný zabijak na dôchodku, ktorému vraždenie veľmi chýba.

Dá sa povedať, že ho napĺňa, a tak sa poteší, keď do autobusu nastúpia neprispôsobiví opilci. Hutch sa postaví piatim z nich a pošle ich do nemocnice. Jeden z nich je však bratom veľkého ruského mafiána, ktorý sa chce pomstiť. A zvyšok si už domyslíš. 

Dve krátke a napínavé scény uvidíš už predtým, no práve sekvencia v autobuse odštartuje akčnú zložku snímky. Obdivuhodná práca s kamerou a vynikajúca bojová choreografia vyústia v jednu z najpamätnejších akčných bojových scén posledných rokov. O akcii môžeme celkovo hovoriť ako o najlepšom spracovaní od čias Johna Wicka. 

Herec Bob Odenkirk kvôli filmu dva roky pred začiatkom natáčania trénoval a je to vidieť. Výrazne zmenil svoje telo a pripravil sa na nakrúcanie všetkých akčných scén. Väčšina z nich je brutálna, no pri všetkých platí, že pôsobia premyslene. Opäť sa vrátime k autobusovej scéne, ktorá je jednoducho bravúrna. Hutch Boba Odenkirka sa postaví piatim ľuďom a lietajú sedačky, tyčky, zuby, krv... Všetky údery pôsobia autenticky a divák cíti ich váhu, čo sa v akčných filmoch často nestáva. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Späť
Zdieľať
Diskusia