Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2021, 14:33
Čas čítania 4:48
Dominik Vetrák

Emma Watson stihla za 31 rokov zažiť vrchol Hollywoodu. Ktoré sú jej najlepšie filmy a ako vystúpila z tieňa Harryho Pottera?

Emma Watson stihla za 31 rokov zažiť vrchol Hollywoodu. Ktoré sú jej najlepšie filmy a ako vystúpila z tieňa Harryho Pottera?
Zdroj: Warner Bros. Entertainment
FILMY A SERIÁLY EMMA WATSON
Uložiť Uložené

Ktorý film slávnej herečky máš najradšej? Emma Watsonová totiž za vyše 20 rokov svojej kariéry stvárnila viaceré skvelé postavy, nielen Hermionu.

Celý svet ju pozná ako Hermionu Grangerovú zo série Harry Potter. Rolu získala ako 9-ročná. Po ôsmich kastingových kolách jej producenti zo štúdia Warner Bros. oznámili, že si vo filmoch zahrá po boku Ruperta Grinta a Daniela Radcliffa. Emma Watsonová vo štvrtok 16. apríla oslávila 31 rokov. 

Talentovaná herečka začínala účinkovaním v školských predstaveniach. Keď však zrazu získala rolu Hermiony, šlo o veľký úspech. Harry Potter a Kameň mudrcov bol jej vôbec prvý film. Nakoniec Hermionu stvárnila celkovo v 8 filmoch a stala sa jednou z najobľúbenejších herečiek, obzvlášť pre mladšiu generáciu. 

Odporúčané
Dudley z Harryho Pottera hviezdi v seriáloch a filmoch od Netflixu. Talentovaný herec dokázal, že má aj na seriózne roly Dudley z Harryho Pottera hviezdi v seriáloch a filmoch od Netflixu. Talentovaný herec dokázal, že má aj na seriózne roly 12. novembra 2020, 11:48

V iných filmoch až do ukončenia série v roku 2011 neúčinkovala (prepožičanie hlasu do animáka The Tale of Desperaux nerátame). Podobne ako obaja jej hereckí kolegovia a vlastne všetci detskí herci zo série, aj ona dostala nálepku „tej herečky“ z Harryho Pottera.

Niektorí detskí herci sa dokázali uchytiť aj po skončení čarodejníckej ságy, iní sa stiahli do úzadia. Rupert Grint účinkuje prevažne v menších seriáloch či filmoch a Daniel Radcliffe si naďalej užíva divadelné hry a venuje sa najmä nezávislým a originálnym snímkam.

Emme Watsonovej sa potterovskú nálepku podarilo zo seba strhnúť zrejme najviac. Môže za to fakt, že na rozdiel od Daniela Radcliffa či Ruperta Grinta účinkovala v mnohých mainstreamových projektoch.

Emma Watson
Zdroj: Lionsgate

Už krátko po premiére Harry Potter a Dary smrti II účinkovala v dráme My Week with Marilyn o Marilyn Monroe. Šlo síce o menšiu rolu, no o ďalšie ponuky nemala núdzu. Rok nato sa objavila v skvelej coming-of-age dráme z tínedžerského prostredia s názvom The Perks of Being a Wallflower. Watsonová si zahrala po boku vychádzajúcich hviezd ako Nina Dobrev, Ezra Miller či Logan Lermen. V snímke stvárnila empatickú kamarátku psychicky labilného tínedžera a vyslúžila si obdiv recenzentov aj divákov. Snímku ti určite odporúčame vidieť. 

Odporúčané
Emma Watson s nadšením odporúča stránku, ktorá vysvetľuje, ako funguje ženský orgazmus Emma Watson s nadšením odporúča stránku, ktorá vysvetľuje, ako funguje ženský orgazmus 15. januára 2020, 17:45

V roku 2013 vyšiel film The Bling Ring od režisérky Sofie Coppolovej, mala však len priemerné hodnotenia. V tom istom roku si Watsonová zahrala samu seba v komédii This is the End od Setha Rogena. V nej mala byť súčasťou neslušnej scény, ktorá však na pľaci vyzerala úplne inak, ako bola pôvodne opísaná v scenári. Scénu natoľko neschvaľovala, až vznikli klebety, že z nakrúcania nahnevaná odišla. Režisér Seth Rogen však fámy o tom, že by Watsonová nebola na pľaci profesionálna, vyvrátil a dokonca sa jej za danú scénu aj verejne ospravedlnil. 

Emma Watson
Zdroj: Paramount Pictures

V nasledujúcich rokoch hrala vo viacerých priemerných či nadpriemerných počinoch. Vždy však predviedla kvalitný herecký výkon. Za zmienku stojí aj dráma Noah, kde si zahrala po boku Russella Crowa. Snímka pracuje aj s ekologickými témami, ktoré sa pre herečku neskôr stali nesmierne dôležitými. 

Najväčší mainstreamový hit po Harrym Potterovi prišiel s remakom disneyovky Kráska a zviera, kde si Emma Watsonová zahrala titulnú rolu. Snímka v recenziách nezažiarila, no stále šlo o podarený film a herečka ukázala, že charizma jej rozhodne nechýba. Následne prišiel film The Circle s Tomom Hanksom, na ktorý sa však pre jeho nevýraznosť rýchlo zabudlo. 

Za kvalitatívne najdôležitejší a najlepší film v kariére herečky považujeme jej posledné dielo. Historická dráma Little Women z roku 2019 režisérky Grety Gerwigovej bola jedným z najlepších filmov nielen daného roka. V recenzii si od nás odniesla 8,5/10. Zo šiestich nominácií na Oscara premenila tú za najlepšie kostýmy.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97112 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na základe ktorej vtipnej historky z natáčania Harryho Pottera si uvedomujeme, že Emma Watsonová má s Hermionou mnoho spoločného 
  • Čo herečku doviedlo k feminizmu a k boju za rovnaké práva mužov a žien
  • Akú oscarovú rolu odmietla a prečo
Späť
Zdieľať
Diskusia