Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Tatra Banka. 
15. apríla 2021, 17:36
Čas čítania 1:20
Sponzorovaný obsah

Možno máš plný účet bro, ale v tebe to zíva prázdnotou, rapuje Dalyb v novej skladbe s Bejby Blue

HUDBA DALYB
Uložiť Uložené

Pozri si nový track Do seba od Bejby Blue a Dalyba.

Dalyb sa v ďalšej skladbe znovu objavuje po boku interpretky Bejby Blue. Naposledy to bol track 4eva, v ktorom táto modrovlasá slečna hosťovala. Digitálna osobnosť tentoraz prichádza s piesňou s názvom Do seba. Dalyb sa tu ukazuje v úplne inej polohe, v akej sme ho mohli doteraz vidieť. 

Už začiatočné titulky v klipe naznačujú, že nepôjde o rap, na aký sme zvyknutí. „Nikto z nás nevie, čo je podstatou života. Naháňame sa dookola za vecami, ktoré prinesú klamlivý moment radosti. Pritom nevnímame rôzne energie, ktoré cez nás prúdia a určujú náš smer. Všetko to vzácne, čo hľadáš, sa skrýva v tebe, v tvojom vnútri.“

Skladba Do seba sa vymyká klasickým rapovým stereotypom. Odvracia pozornosť od materiálneho potešenia, drahých vecí, oblečenia a luxusu, naopak, kladie dôraz na potrebu nahliadnuť do svojho vnútra. Text hovorí o investovaní nie do vecí, ale práve do seba, čo naznačuje aj Dalybov text: „Možno máš plný účet bro, ale v tebe to zíva prázdnotou.“  Rovnako je to zvýraznené aj vizuálne, namiesto rapera, ktorý je v klipe oblečený v luxusných značkách a rapuje pred drahým autom, tu vidíme polonahého Dalyba uprostred ničoho.

dalyb
Zdroj: Youtube (Bejby Blue)

Ide o dôležitý moment Dalybovej kariéry, v ktorom nám ukazuje svoju druhú tvár. Prostredníctvom piesne mení svoj pohľad na svet a istým spôsobom bojuje so svojimi démonmi, čo je vyobrazené aj v časti klipu, kde ho uprostred ničoho obkolesia mýtické tvory v maskách. Miestami to môže vyzerať, že Dalyb opisuje nejakú psychedelickú skúsenosť, keď rapuje: „Vyjdeme von z tela, prepojíme sa, ideme sa prejsť, miesta, čo uvidíš, veci, čo zažiješ, budú znieť crazy.“ 

Posolstvo tracku odráža dobu, ktorú žijeme. Chce nás motivovať k tomu, aby sme nazreli do svojho vnútra, aby sme budovali kvalitné prostredie v sebe, ale aj navonok. Toto sú témy, ktoré sú veľmi blízke aj Bejby Blue. Tá svojich sledovateľov na Instagrame často vyzýva k spoločenskej zodpovednosti. Bejby znie v skladbe viac než skvele a rozhodne nebude na škodu, ak sa objavia aj ďalšie podobné spolupráce. Nenechaj si informácie o nej ujsť a sleduj Bejby Blue na Instagrame, prípadne daj subscribe aj na jej YouTube kanál.

Sleduj Bejby blue
Späť
Zdieľať
Diskusia