Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 11:14
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Na východe Slovenska vypálili MOM Červeného kríža, vznikla škoda za viac ako 22-tisíc eur. Peniaze mohli ísť deťom, hovorí správca

NEWS
Uložiť Uložené

Vo Svidníku podpálili neznámi páchatelia mobilné odberové miesto, ktoré má v správe Červený kríž.

Na svidníckom sídlisku niekto v noci podpálil mobilné odberové miesto, ktoré patrí územnému spolku Slovenského Červeného kríža. Podľa informácií Refresheru páchateľ použil horiaci predmet, ktorý hodil cez zatvorené okno do kontajnera.

Škoda za 22-tisíc eur

„Nechcem sa vyjadrovať k podrobnostiam, aby som nezmaril vyšetrovanie. Som z toho strašne smutný. Neviem, kto by mohol mať motív. Celú noc som nespal a rozmýšľal,“ povedal pre Refresher správca mobilného odberového miesta Slavomír Sakalík. 

MOM
Zdroj: PZ SR

Polícia už medzičasom stihla vyčísliť škody. „Oheň okrem samotného kontajnera a jeho zariadenia poškodil aj v ňom uložené zdravotnícke vybavenie. Poškodených bolo približne 1 350 kusov AG testov, 30 ochranných overalov, 400 kusov jednorazových rukavíc, ako aj ďalšie zdravotné ochranné pomôcky,“ informuje polícia na Facebooku s tým, že škoda je približne 22-tisíc eur. 


Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svidníku začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Zákon stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Späť
Zdieľať
Diskusia