Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2021, 22:09
Čas čítania 0:44
Richard Balog

Sotheby's spustí aukciu na tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnote okolo 850 000 eur

Sotheby's spustí aukciu na tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnote okolo 850 000 eur
Zdroj: Sotheby's
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Ide o celočierny pár, ktorý mal Kanye West obutý počas svojho vystúpenia na odovzdávaní hudobných cien Grammy ešte v roku 2008.

Kanye West patrí medzi najväčšie hudobné hviezdy 21. storočia a priamo úmerná tomu je aj hodnota jeho nikdy nevydaných tenisiek, ktoré aukčný dom Sotheby's uvedie do predaja už v najbližších dňoch na výstave v Hongkongu. Predať sa ich rozhodol súkromný zberateľ menom Ryan Chang.

Ide o celočierne prevedenie modelu Nike Air Yeezy 1, ktoré mal dnes už bývalý partner Kim Kardashian obuté počas svojho emotívneho vystúpenia na odovzdávaní hudobných cien Grammy ešte v roku 2008. Zároveň išlo o odhalenie prísne tajného projektu, na ktorom raper spolupracoval so spoločnosťou Nike a ktorého výsledkom bola úplne nová éra tenisiek určených skôr pre umelcov, ako pre vrcholových športovcov. 

Odporúčané
Aké outfity televíznych hviezd priniesla najväčšia udalosť britského filmu? Vychutnaj si červený koberec BAFTA 2021 Aké outfity televíznych hviezd priniesla najväčšia udalosť britského filmu? Vychutnaj si červený koberec BAFTA 2021 12. apríla 2021, 15:24

Aukčný dom Sotheby's uvedie do predaja tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnote okolo 850 000 eur
Zdroj: Sotheby's

Tenisky vznikli v legendárnom ateliéri Nike s názvom „Innovation Kitchen“ a navrhli ich Kanye West s Markom Smithom. Vyznačujú sa celočiernym zvrškom z mäkkej kože s množstvom perforovaných detailov, o odtieň svetlejším logom americkej značky, popruhom na suchý zips, ale aj kontrastným medailónom s písmenom „Y“ na šnurovaní. Súčasťou balenia je aj drevená škatuľa s množstvom vyrezávaných prvkov. 

S predpokladanou hodnotou na úrovni 850 000 eur ide o najdrahšie tenisky v histórii ponúk aukčného domu Sotheby's. K dispozícii budú prostredníctvom súkromného predaja a záujemcov pozvú priamo do kongresového a výstavného centra. 

Späť
Zdieľať
Diskusia