Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Marià Castelló Architecture  
17. apríla 2021, 15:34
Čas čítania 0:45
Richard Balog

Život na ostrove môže vyzerať takto úžasne. Do nadčasového bývania sa zamiluješ na prvý pohľad

Život na ostrove môže vyzerať takto úžasne. Do nadčasového bývania sa zamiluješ na prvý pohľad
Zdroj: Marià Castelló
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Stavebná parcela uprostred prírodnej planiny, kamenné múry a množstvo moderných riešení. Architekt Marià Castelló navrhol pôsobivý dom na ostrove Formentera.

Po roku predstavujeme ďalší skvost modernej architektúry z portfólia ateliéru Marià Castelló Architecture, tentoraz z vnútrozemia ostrova Formentera. Rovnako ako v predchádzajúcom projekte z prostredia slnečnej Ibizy aj tentoraz ide o nehnuteľnosť, ktorá sa skladá z viacerých navzájom prepojených kubusov.

Architektúra nemá hranice a dom s názvom Es Pou je toho jasným dôkazom, keďže Marià Castelló pri jeho navrhovaní stavil na kombináciu starého a nového. Odráža sa to nielen na samotnej stavbe s kamennými múrmi, ale aj v interiéri, kde na jednej strane uvidíš repasované kreslo z roku 1934 a o niekoľko metrov ďalej na mieru vyrobené kusy dreveného nábytku. 

Odporúčané
Vychutnaj si krásu Štiavnických vrchov z veľkolepej nehnuteľnosti za viac ako 1 100 000 eur    Vychutnaj si krásu Štiavnických vrchov z veľkolepej nehnuteľnosti za viac ako 1 100 000 eur 10. apríla 2021, 15:32

Všetky miestnosti pritom architekt navrhol v rovnakom nadčasovom štýle, ktorý majiteľov neomrzí ani po rokoch. Dominantnými prvkami sú kusy nábytku, ale aj kontrastné keramické obklady a drevené stropy so zvlneným reliéfom, ktoré opticky zväčšujú priestor. 

Podlažná plocha má síce rozlohu len 70 metrov štvorcových, čo je porovnateľné s klasickými 3-izbovými bytmi, ale zo záberov pôsobí dom vskutku priestranne a vzdušne. Bonusom je čiastočne prekrytá terasa s letnou kuchyňou a predovšetkým bazén, v ktorom musí byť radosť tráviť horúce letné dni. 

Príprava tohto veľkolepého sídla uprostred prírody trvala rovných 10 rokov. Teraz si už vychutnaj galériu fotografií, za ktorými stojí samotný architekt projektu Marià Castelló Martínez.

Marià Castelló Marià Castelló Marià Castelló Marià Castelló
Zobraziť galériu
(25)
Domov
Zdieľať
Diskusia