Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2021, 19:05
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Muž sa listom vyhrážal, že vyhodí do vzduchu úrad vlády, ak Matovič nepodá demisiu. Teraz mu hrozí doživotie za terorizmus

NEWS
Uložiť Uložené

Ešte počas koaličnej krízy zverejnili niektoré médiá list, v ktorom sa anonym vyhrážal, že ak Matovič nepodá demisiu, vyhodí do vzduchu vládne budovy aj autá.

Muž, ktorý sa listom vyhrážal prezidentke a predstaviteľom vlády, už sedí vo väzbe. NAKA zadržala Františka M. z Nitry ešte počas uplynulého týždňa, podľa zistení TV JOJ ide o podnikateľa.

Špecializovaný trestný súd už rozhodol, že muž pôjde do väzby. Vzhľadom na to, že skutok kvalifikujú ako trestný čin terorizmu, obvinenému hrozí doživotie aj vzhľadom na aktuálne vyhlásený núdzový stav. Okrem Františka je podľa televízie obvinená aj jedna žena ako spolupáchateľ.

Odporúčané
Selfie Andreja Danka s holiacim strojčekom pobláznila internet. Ostrihám vás všade je adaptácia na esemesky so Zsuzsovou Selfie Andreja Danka s holiacim strojčekom pobláznila internet. Ostrihám vás všade je adaptácia na esemesky so Zsuzsovou 4. apríla 2021, 13:16

 „Takýto skutok nie je možné kvalifikovať ako trestný čin terorizmu. Žijeme v hektickom období, ale rozhodne – terorizmus je niečo iné, ale nie skutok, ktorý sa môjmu klientovi kladie za vinu,“ povedal pre TV JOJ právny zástupca Michal Mandzák, ktorý si myslí, že prokurátor koná v rozpore s predpismi EÚ a Ústavou SR. 

V samotnom liste anonym žiadal odchod Igora Matoviča v čase vládnej krízy, pričom mu dal čas do konca marca 2021. V opačnom prípade sa vyhrážal deštrukciou vládnych budov a áut. „Máme kontakty s adresami – aj s tými prechodnými – na vás všetkých vrátane vašich rodín, armádnych predstaviteľov a celej zostavy polície. Pre prípad, že tak neučiníte, sme pripravení ísť do krvavého boja za slobodu,“ píše sa vo výhražnom liste, ktorý má TV JOJ k dispozícii.

Neznámi páchatelia sa vyhrážajú likvidáciou vládnych budov, úradov, objektov, ochranných a obranných zložiek štátu a vozového parku. „Úrad vlády zhorí v plameňoch,“ píše sa v liste. 

Domov
Zdieľať
Diskusia