Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2021, 11:04
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Matovič ako minister financií šéfuje manželovi šéfky ŠÚKL-u, ktorý zverejnil jeho telefónne číslo a nazval ho psychopatom

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Bývalý predseda vlády a súčasný minister financií je nadriadeným Radoslavovi Baťovi, ktorý v čase koaličnej krízy zverejnil telefónne číslo Igora Matoviča.

Radoslav Baťo má ako úradník ministerstva financií nového nadriadeného. Je ním nový šéf rezortu Igor Matovič, ktorý si vymenil post vo vláde s novým premiérom Eduardom Hegerom.

Baťo sa nedávno preslávil ako človek, ktorý zverejnil telefónne číslo na Matoviča v čase, keď bol ešte predsedom vlády, a následne na neho podal trestné oznámenie. Vládna rošáda tak priniesla kurióznu situáciu, na ktorú ako prvý upozornil denník Trend

Odporúčané
Moju manželku si do huby neber, napísal Matovičovi manžel šéfky ŠÚKL. S premiérom má konflikt pre statusy Moju manželku si do huby neber, napísal Matovičovi manžel šéfky ŠÚKL. S premiérom má konflikt pre statusy 9. marca 2021, 21:43

Hádka pre vakcíny Sputnik V a Matovičovu výzvu pre EMA

Zverejneniu Matovičovho telefónneho čísla predchádzala búrlivá hádka, ktorú spustil nákup ruských vakcín Sputnik V. Najprv bývalý premiér kritizoval Európsku liekovú agentúru za pomalú registráciu vakcíny a požiadal ju, aby viac pracovala.

Keď sa Zuzana Baťová za nemiestny príspevok Matoviča ospravedlnila a do EMA poslala kvety, Matovič sa rovnakým spôsobom „ospravedlnil“ štátnej tajomníčke na ministerstve zdravotníctva za manžela Zuzany Baťovej Radoslava. 

Radoslav Baťo je osobnosť známa z politických kampaní. V minulosti pomáhal napríklad prezidentovi Andrejovi Kiskovi, neskôr strane Spolu v parlamentných voľbách. Na Facebooku kritizoval štátnu tajomníčku s tým, že „obdivuje jej drzosť vyjadrovať sa po tom, čo tam (na ministerstve zdravotníctva – pozn. red.) predvádza“.

Baťo podal na Matoviča trestné oznámenie

Matovič v príspevku o ospravedlnení dodal, že dúfa, že sa rodinný vzťah Radoslava Baťa a Zuzany Baťovej neprejaví na postoji ŠÚKL-u k ruskej vakcíne, ktorú Slovensko priviezlo v počte 200-tisíc kusov v čase, keď nebola v EÚ registrovaná.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Radoslav Baťo reagoval na status predsedu vlády v súkromnej komunikácii. „Moju manželku si do huby neber, ty zbabelé psychopatické hovno. Rado Baťo,“ napísal bývalý šéfredaktor časopisu Trend v súkromnej SMS správe Matovičovi.

Bývalý predseda vlády SMS správu zverejnil a Baťo oznámil, že na premiéra podal trestné oznámenie. Trestného činu sa podľa neho Matovič dopustil tým, že zverejnil obsah súkromnej textovej správy, ktorá bola určená výhradne pre oči adresáta, nie pre státisíce ľudí na Faceboku.

„Práve som na Okresnú prokuratúru Bratislava III podal trestné oznámenie na ZPH pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy podľa § 377 Trestného zákona,“ vysvetlil Baťo na sociálnej sieti.

Späť
Zdieľať
Diskusia