Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Orange
7. apríla 2021, 12:00
Čas čítania 2:53
Sponzorovaný obsah

Ideálne aplikácie na prácu z domu: žiaden chaos, stres ani hluk počas hovorov

TECH
Uložiť Uložené

Vybrali sme pre teba aplikácie, s ktorými budeš efektívnejší nielen počas práce z domu.

Mnohí z nás sa presunuli z práce do svojho domova, čo nemusí byť úplne ideálne prostredie na prácu. Máš tu príliš veľa podnetov, ktoré ťa môžu vyrušovať, a ani nevieš ako, je večer a ty ešte nemáš prácu hotovú. Tak ako ti niektoré aplikácie v kombinácii so zlou disciplínou môžu prácu z domu sťažovať, tak sú aj aplikácie, ktoré ti pri nej pomôžu. V spolupráci s Orangeom sme vybrali tie najlepšie, ktoré ti pomôžu pri práci z domu.

Forest 

Máš problém so sústredením sa? Neustále ti utečie ruka k mobilu a zrazu dlhé minúty prokrastinuješ scrollovaním mobilu? Aplikácia Forest ti s tým pomôže. Funguje to jednoducho – na začiatku nejakej úlohy, keď sa potrebuješ sústrediť, zasadíš v aplikácii strom. Ak dokážeš nevziať telefón do ruky, tvoj strom bude rásť, ak však budeš prokrastinovať na telefóne, tvoj strom umrie. Po čase, keď budeš plniť svoje úlohy bez toho, aby si bral do rúk telefón, ti vyrastie hotový les. V aplikácii môžeš súťažiť so svojimi kolegami, a čo je najlepšie, naozaj podporiť výsadbu stromov. 

appka, forest
Zdroj: Google Play

Toggl 

Ak máš pocit, že ti niektoré úlohy trvajú príliš dlho, alebo si potrebuješ sledovať čas, koľko ti konkrétne úlohy trvajú, pomôže ti v tom aplikácia Toggl. Ocenia ju nielen freelanceri, ale aj všetci ostatní, ktorí netušia, kam im uteká čas počas práce z domu. Úspech tkvie aj tom, ako disciplinovane si budeš konkrétne úlohy sledovať, lebo ak si budeš sledovať čas aj počas toho, ako pôjdeš vyvešať bielizeň, stráca to význam. Výhodou aplikácie však je, že je dostupná nielen na mobil, ale aj v desktop verzii. 

toggle, appka
Zdroj: Toggle.com

Todoist

Strácaš prehľad o tom, čo potrebuješ počas dňa spraviť, a ľahko sa stane, že na nejakú z úloh zabudneš? Aplikácia Todoist ti pomôže usporiadať všetky úlohy – a dokonca nielen tvoje, ale aj úlohy, ktoré máš pre kolegov a, naopak, oni pre teba. Dokážeš im nastaviť prioritu, priradiť ich k projektu, dávať k nim komentáre a nie je šanca, aby sa niečo stratilo alebo na niečo zabudlo. Aplikácia ti bude úlohy pripomínať, a tak nebudeš musieť na ne myslieť. Navyše ťa bude priebežne aj chváliť za hotovú prácu. Apka funguje v mobile aj na desktope. 

aplikácia, aplikácia na tasky, to do list, todoist
Zdroj: Screenshot

Krisp 

V prípade, že pravidelne telefonuješ s kolegami, inými ľuďmi, táto apka je pre teba nevyhnutná. Samozrejme, ak nežiješ niekde, kde je totálne ticho. Práca z domu je mnohokrát ťažká aj vzhľadom na zvuky, ktorým sa v kancelárii dokážeš vyhnúť. Žiadne štekanie, spolubývajúci, vŕtajúci susedia. Práve všetkých týchto rušivých zvukov sa dokáže zbaviť aplikácia Krisp, ktorá funguje aj na desktope. Zvuky z okolia teda nebudú počas hovorov rušiť teba, ale ani tvojich kolegov. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Krisp - Mute Noise in Calls (@krisphq)

 
Focus@Will

Na druhej strane, niekedy si práca z domu vyžaduje príjemnú zvukovú kulisu. Niektorí sa počas práce nevedia sústrediť pri hudbe, ktorá má slová, a len ťažko si nájdu hudbu, ktorá by im pomohla v sústredení sa. Ani úplné ticho nie je ideálne. Aplikácia Focus@Will ti pomôže vybrať si ideálnu zvukovú kulisu, ktorá naozaj pomáha so sústredením sa. Hudba v tejto aplikácii je vedecky optimalizovaná pre tvoj mozog tak, aby ti pomohla sústrediť sa. Aplikácia využíva dáta z rôznych výskumov mozgu a aj 9 rokov výskumov pre samotnú aplikáciu. Nemusíš mať preto pochybnosti, že by to nemohlo fungovať. 

appka
Zdroj: focusatwill.com

Personal Zen

Práca z domu môže byť niekedy aj poriadne stresujúca a netreba zabúdať na prestávky. Nie, nie bezcieľne scrollovanie sociálnych sietí, ale pravidelné prestávky, počas ktorých sa na chvíľu zastavíš a necháš oddýchnuť svoju myseľ. Môže sa to zdať ako protichodné, no aj pauzy pozitívne vplývajú na tvoju efektivitu. Len čo si v strese a podráždený, všetko ti ide horšie, na to netreba mať titul zo psychológie. Odbúravať stres ti pomôže aplikácia Personal Zen. Stojí za ňou tím popredných vedcov a je podložená klinickým výskumom. Je výborným pomocníkom pri odbúravaní stresu a úzkostí nielen počas tvojich pracovných dní. 

personal zen
Zdroj: Google Play
Dobré apky sú len časťou úspechu. Ani tá najlepšia aplikácia, ak stratí pripojenie alebo je spomalená v dôsledku zlého signálu, ti na efektivite nepridá, skôr naopak. Ten nepríjemný moment, keď počas online pracovnej porady alebo prezentácie neplánovane vypadneš z hovoru, nechce zažiť asi nikto. Okrem dobrej apky ti teda nesmie chýbať kvalitná mobilná sieť. Rýchla, spoľahlivá a hlavne dostupná. Najlepšou 4G sieťou na Slovensku sa v súčasnosti môže pochváliť Orange. Potvrdili to nezávislé merania spoločnosti Systemics-PAB v roku 2020, ako aj merania spoločnosti Net Check publikované v marcovom vydaní českého technologického magazínu Chip. 4G sieť Orangeu je zároveň aj najdostupnejšou – v jej pokrytí sa nachádza až 99 percent populácie Slovenska.
Viac informácií
Späť
Zdieľať
Diskusia