Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2021, 15:49
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Exkluzívne: Novým ministrom zdravotníctva by mal byť Vladimír Lengvarský

NEWS
Uložiť Uložené

Novým ministrom zdravotníctva bude vojak a lekár Vladimír Lengvarský.

Minister obrany Jaroslav Naď potvrdil Refresheru, že nominantom na post ministra zdravotníctva je vojak a lekár Vladimír Lengvarský ako nominant hnutia OĽaNO. Povedal to v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom. Nového ministra ešte musí vymenovať prezidentka Zuzana Čaputová. O nominácii informoval ako prvý portál Aktuality.sk na základe dvoch zdrojov. 

Vo funkcii tak nahradí doterajšieho šéfa rezortu Mareka Krajčího, ktorého demisia bola jednou z podmienok rekonštrukcie vlády. Podľa koaličných partnerov Krajčí nezvládal riadenie pandémie covidu-19.

Lengvarský v súčasnosti šéfuje Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku, ktorá patrí pod ministerstvo obrany. Do funkcie ho nominoval práve šéf rezortu Jaroslav Naď. 

Ministerský post viedol dočasne Eduard Heger, ktorý dnes požiada prezidentku o vymenovanie novej vlády už ako jej predseda. Vymení si tak post s Igorom Matovičom, ktorý sa stane ministrom financií. 

Vladimír Lengvarský
Zdroj: TASR
Späť
Zdieľať
Diskusia