Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2021, 6:21
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Miliardári ako Elon Musk či Bill Gates cez pandémiu zarobili viac ako 1,3 bilióna dolárov

Miliardári ako Elon Musk či Bill Gates cez pandémiu zarobili viac ako 1,3 bilióna dolárov
Zdroj: Pascal Le Segretain/Getty Images
NEWS
Uložiť Uložené

Najlepšie sa darilo Muskovi, ktorého majetok sa za posledný rok zvýšil až o 559 %.

Zatiaľ, čo mnohí menší podnikatelia po celom svete pre pandémiu koronavírusu krachujú, tí najmocnejší a najbohatší si rozhodne nemajú na čo sťažovať. Majetok najväčších miliardárov totiž za rok pandémie vzrástol o 1 300 000 000 000 amerických dolárov (1,3 bilióna).

Odporúčané
Zabijú Amazon unikátne NFT kryptomeny, vďaka ktorým už ľudia premenili pár tisíc na milióny eur? NBA spustila zberateľský ošiaľ Zabijú Amazon unikátne NFT kryptomeny, vďaka ktorým už ľudia premenili pár tisíc na milióny eur? NBA spustila zberateľský ošiaľ 8. marca 2021, 14:30

Od marca minulého roka vzrástlo ich bohatstvo o 45 percent, z približne troch biliónov dolárov na 4,3 bilióna v súčasnosti. Vychádza to z najnovšej správy, ktorú publikoval výskumný tím Inštitútu pre politické štúdie (IPS) v spolupráci so spoločnosťou Američania za daňovú spravodlivosť (ATF).

Elon Musk
Zdroj: TASR/AP

Najlepšie sa podľa štúdie darilo generálnemu riaditeľovi spoločnosti Tesla Elonovi Muskovi, šéfovi Amazonu Jeffovi Bezosovi a zakladateľovi Facebooku Markovi Zuckerbergovi. Muskov majetok sa za posledný rok zvýšil až o 559 %, Bezosov o 58 % a Zuckerbergov o 86 %. Na zozname sú aj mená ako Bill Gates, Larry Page či bývalá Bezosova manželka MacKenzie Scott.

Späť
Zdieľať
Diskusia