Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 7:15
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

SaS reaguje na Matovičovu ponuku: Nejde mu o krajinu, rieši len osobné spory a žiada odchod ľudí, ktorí si dovolili mať iný názor

POLITIKA SLOBODA A SOLIDARITA
Uložiť Uložené

Zo stanoviska vyplýva, že Sloboda a Solidarita nepristúpi na požiadavky Igora Matoviča, lebo sa im zdajú nelogické.

Strana Sloboda a Solidarita pravdepodobne nebude súhlasiť s podmienkami, ktoré stanovil premiér Igor Matovič za svoje odstúpenie. Predseda vlády žiada odchod ministerky Za ľudí Márie Kolíkovej, ministra SaS Richarda Sulíka, podpredsedu parlamentu Za ľudí Juraja Šeligu a odchod Jany Bittó Cigánikovej z postu predsedníčky výboru pre zdravotníctvo.

„Strana Sloboda a Solidarita oceňuje krok Igora Matoviča odstúpiť z postu predsedu vlády, ktorý otvára priestor na ďalšie rokovania. Sme na to pripravení, avšak nebudeme súhlasiť s takými návrhmi, ktorých hlavným motívom je očividne jeho osobná pomsta,“ konštatuje strana v oficiálnom stanovisku.

Matovič žiada aj prepustenie jedného ministerstva, ktoré po voľbách OĽaNO prenechalo SaS.  „Aby som premiérovi uľahčil odchod z vlády, ponúkol som aj svoj odchod z vlády. Táto ponuka stále platí. Ak by však Igor Matovič viedol niektoré z existujúcich ministerstiev patriace OĽaNO, moja ponuka je logicky bezpredmetná. Rovnako sme ochotní diskutovať o zámene predsedníctva v zdravotníckom výbore za predsedníctvo v inom parlamentnom výbore,“ hovorí predseda SaS Richard Sulík.

Späť
Zdieľať
Diskusia