Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. marca 2021, 11:06
Čas čítania 1:06
Kamila Šebestová

Naša dcéra má dve mamy a milujúcu rodinu, odkazuje aktivistka Lucia Plaváková v emotívnom liste poslancom, ktorí hlasovali s ĽSNS

NEWS LGBT+ ĽSNS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Vyjadrením na Facebooku reaguje na návrh strany ĽSNS, ktorú podporili viacerí politici vo vládnej koalícii. Jeho cieľom bolo zabrániť rodičovstvu párov rovnakého pohlavia.

Návrh Mariana Kotlebu podporilo viacero poslancov z vládnej koalície. Išlo o niekoľko členov strany OĽANO a SME Rodina na čele s Annou Záborskou a Borisom Kollárom. 


Predložený návrh požaduje, aby bolo v ústave presne definované, že rodina je otec - muž a matka - žena. Tento ústavný návrh podľa kotlebovcov vylúči možnosť prijímať do budúcnosti pod liberálnym tlakom zákony, ktoré by umožňovali adopciu detí homosexuálnymi pármi.“

Na Slovensku však momentálne už existujú rodiny, ktoré vychovávajú deti v homosexuálnom páre. Jednou z nich je aj rodina Lucie Plavákovej. Členka strany Progresívne Slovensko na návrh Mariana Kotlebu a jeho podporu zo strany vládnej koalície reagovala emotívnym odkazom na sociálnych sieťach. 

Píšem Vám ako človek, ktorého sa tento návrh bytostne dotýka. Píšem Vám ako jedna z niekoľko sto tisíc LGBTI ľudí, ktorí na Slovensku žijú. Píšem Vám aj ako jedna z tisícov rodičov, ktorých dieťa má dve mamy alebo dvoch otcov, “ oslovuje Lucia Plaváková politikov, ktorí hlasovali za návrh ĽSNS. 

Odporúčané
Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť Jediný LGBTI+ filmový festival na Slovensku prichádza do bratislavských kín. Tieto filmy si nesmieš nechať ujsť 24. októbra 2023, 15:00

Chceli by ste, aby Váš syn žil v krajine, v ktorej ho poslanci označujú za devianta? Chceli by ste, aby Vaša dcéra žila v krajine, v ktorej jej poslanci odkazujú, že nemá byť mamou? Chceli by ste, aby Vaše vnúča žilo v krajine, v ktorej mu poslanci odkazujú, že jeho rodičia by ho nemali vychovávať a že nie sú rodina?“ pýta sa poslancov aktivistka. 

Prosí ich, aby si úprimne odpovedali na jej otázky a mysleli na ne vždy, keď budú hlasovať a rozhodovať o právach LGBTI ľudí.

Podľa Denníka N sa poslanci odmietli jednoznačne vyjadriť o podpore návrhu s tvrdením, že by porušili koaličnú zmluvu.  ale podľa Denníka N jasne hovorí, že koaliční poslanci nemôžu podporovať opozičné návrhy bez predošlej dohody na koaličnej rade.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lucia Plaváková ~ PS (@lucia_plavakova)

Odporúčané
Na Pride chodíme aj s deťmi, naša rodina je možno iná, ale riešime rovnaké problémy ako bežné páry (Rozhovor) Na Pride chodíme aj s deťmi, naša rodina je možno iná, ale riešime rovnaké problémy ako bežné páry (Rozhovor) 7. februára 2021, 12:36
Domov
Zdieľať
Diskusia