Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza. 
22. marca 2021, 8:57
Čas čítania 3:40
Jana Mikysová

Sú stredoškolské vzťahy len o sexe? Slováci sa podelili o svoje príbehy

ZAUJÍMAVOSTI SEXUALITA
Uložiť Uložené

Môžu lásky zo strednej školy vydržať? Pýtali sme sa čitateľov aj sympatického modela z Pána profesora.

Stredná škola pre mnohých predstavuje búrlivé a zároveň to najlepšie obdobie života. Dôležitým prvkom je v ňom láska. Počas strednej školy sa na vzťahy každý pozerá inak. Niekto ich berie ľahkovážne a iní na ne nazerajú cez ružové okuliare. Keďže sú ústredným motívom najnovšej časti Pána profesora, boli sme zvedaví, ako na svoje stredoškolské vzťahy spomínajú naši čitatelia. 

Seriáloví Vincent a Žofia.
Seriáloví Vincent a Žofia. Zdroj: TV Markíza

Na našom instagramovom profile sme sa opýtali, ako si spomínajú na svoje stredoškolské vzťahy. Čím boli výnimočné? Našlo sa viacero takých, ktoré trvajú dodnes a je v pláne svadba alebo dokonca bábätko.

Niektoré mená čitateľov, ktorí sa podelili o príbehy, sme zmenili, pretože si priali zostať v anonymite.

Stredoškolské lásky so šťastným koncom 

So svojím príbehom stredoškolskej lásky sa s nami podelila aj Sabína. „Bol jedinečný v tom, že trvá až dodnes, a viem, že ešte dlho bude. Spoznali sme sa cez sociálne siete, kde sme si písali približne rok, čo bolo ešte pred strednou školou, potom sme sa stretli a bolo to tam! O chvíľu budeme spolu už päť rokov a momentálne mi pod srdcom rastie náš malý zázrak.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SABÍNA (@sabilindura)

Aurélii dala stredná škola okrem vzdelania aj životnú lásku. Napísala nám, že do strednej nemala šťastie na vzťahy, ale práve po príchode do novej školy sa všetko zmenilo. Stretla tam svojho teraz už partnera, s ktorým sú momentálne päť rokov a aktuálne čakajú prírastok. „Stredná mi dala do života veľa,“ ukončuje príbeh. 

A máme aj príbeh od muža. Erich nám napísal, že aj on zažil stredoškolskú lásku, ktorá trvá dodnes. „Prestupoval som na gymnázium rovno do druhého ročníka, nikoho som nepoznal. Po nejakom čase som sa skamarátil s jednou spolužiačkou. Pomáhala mi s úlohami aj s vysvetľovaním učiva. Potom sa to nejak rozrástlo do vzťahu a sme spolu už päť rokov.“ 

Podobne je na tom aj Petra, ktorá nám napísala, že to spolu stále ťahajú. V októbri mali mať svadbu, no čakajú na vhodnejší termín. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Šagátová (@petkasagat)

Vzťahy na strednej nie sú vždy len o láske tvojho života

Našli sa aj také stredoškolské vzťahy, ktoré narobili problémy. O svoj príbeh sa s nami podelila fanúšička Martina. „Boli sme spolužiaci a chodili sme spolu rok. Bolo to všetko pekné a naozaj sme sa mali radi a okrem toho sme boli super kamaráti, ale po roku som zistila, že počas toho, ako sme boli spolu, začal chodiť s babou z vedľajšej triedy... Naozaj som sa tešila, keď sme konečne zmaturovali a nemuseli sa stretávať, pretože ten rozchod sa podpísal na všetkom – od hádok cez vyučovanie, navrhovania oznamiek až po rozbitie partie a plánovanie stužkovej. Fakt nemám dobré spomienky na strednú. Teraz sa mi už zdajú vtedajšie ‚problémy‘ smiešne a určite by som všetko riešila inak.“ Samozrejme, že sa to neskončilo šťastne ani pre dotyčného spolužiaka. Priateľka, s ktorou bol Martine neverný, sa podľa jej slov dala dokopy s jeho kamarátom.

Stredoškolské vzťahy sú vždy nevyspytateľné, niektoré môžu trvať roky a iné sa zas pokazia rýchlejšie, ako by sme chceli. Podobnú spomienku má aj naša čitateľka Nikola. Píše, že pre jej stredoškolský vzťah bolo špecifické, že sa skončil zo dňa na deň. „Chlapcovi trochu zaharaší v hlave a hneď rozchod. Ale, chvalabohu, poučenie do budúcna,“ dodáva. 

Láska zamotá hlavu aj gymnazistom z Pána profesora 

Najnovšia časť Pána profesora bude prevažne o vzťahoch. Žofia (Bianka Šutičová) zo Samovej triedy sa totiž zaľúbi do sukničkára Vincenta (Andrej Halaša). Okrem novej lásky, ktorá na pôde gymnázia vzniká, si však Samo všimne, že Žofia si úzkostlivo počíta kalórie. S pomocou Klaudie príde na to, že Žofia trpí anorexiou. So svojou kolegyňou sa nevedia dohodnúť, aké má Vincent so Žofiou úmysly, a obávajú sa, že ďalšie problémy môžu jej stav zhoršiť. 

Herci Andrej Halaša a Bianka Šutičová
Herci Andrej Halaša a Bianka Šutičová Zdroj: TV Markíza

Úlohy Vicenta sa v seriáli zhostil model Andrej Halaša. Boli sme zvedaví, ako si aj on spomína na svoje stredoškolské vzťahy. 

„Spomínam si, ako som sa v prvom ročníku na 6-ročnom gymnáziu hneď zahľadel do svojej spolužiačky menom Lívia. Mala blond vlasy, dobre sa učila... Skrátka ten typ odvedľa s nálepkou good girl. Písali sme si na ICQ, a keď som s ňou prvýkrát šiel na rande, tak sa mi červenali uši. Nakoniec sme ostali len spolužiakmi a žiadna veľká láska z toho nebola, ale moja prvá platonická určite,“ prezradil pre Refresher Andrej Halaša. 


Z tvojho instagramového profilu sa dá ľahko zistiť, že máš priateľku. Ako si ju zbalil?
Na Maťku som natrafil náhodne prostredníctvom spoločného známeho a napriek tomu, že sme sa vôbec nepoznali, som jej napísal, či by sa so mnou išla sánkovať na hory. Najprv váhala, ale bol som celkom vytrvalý a na môj spontánny výlet nakoniec prikývla. Odvtedy sme spolu každý deň.


Vieme o tebe, že nie si herec, ale študuješ stomatológiu. Aké je pre teba hranie v seriáli Pán profesor?

Áno, aktuálne končím posledný ročník na medicíne v Martine, konkrétne odbor stomatológia, a k herectvu som predtým nikdy neinklinoval. Popri škole sa však ešte venujem modelingu, a keďže moja agentúra Exit Model Management organizovala kasting na Pána profesora, oslovili ma na kamerovú skúšku. Zapáčil som sa režisérovi a o pár týždňov som už absolvoval prvé natáčania. Všetko sa to udialo tak rýchlo, že som si to ani nestihol uvedomiť a zrazu som viedol dialóg s Maštalírom či hasil oheň na školskom dvore (scéna v dnešnej časti). Bola to pre mňa príjemná zmena a som za túto novú skúsenosť rád.

V súvislosti s láskou to však nebudú mať komplikované len študenti, ale aj Samo a Klaudia. Ako sa vzťahy z prostredia bratislavského gymnázia nakoniec vyvinú, si môžeš pozrieť dnes o 20.30 h na TV Markíza. Ak sa ti nechce čakať, každú novú časť nájdeš pravidelne v predstihu na VOYO.

Domov
Zdieľať
Diskusia